DUSSELDORF

Delić prošao kvalifikacije

Petra Martić neće igrati u glavnom ždrijebu WTA turnira u Nürnbergu. Hrvatska tenisačica zbog ozljede bila je prisiljena predati meč trećeg kola kvalifikacija i prije nego što je počeo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2014. 14:10

Mate Delić uspješno je odradio posao u kvalifikacijama ATP turnira u Düsseldorfu gdje je upisao tri pobjede i plasirao se u glavni ždrijeb. Posljednja je stigla protiv Slovaka Jozefa Kovalika.

Delić je opravdao status favorita u meču protiv Kovalika i upisao je pobjedu u dva seta za sat i 36 minuta igre. Hrvatski tenisač slavio je sa 6-4, 7-5 i tako se plasirao u glavni turnir.

Prvi set riješen je u završnici kada je Delić u maratonskom gemu iskoristio drugu break loptu i poveo s 5-4 nakon čega je bez izgubljenog poena odservirao za set.

Drugi set donio je bolju igru 466. igrača svijeta u početnoj fazi, Kovalik je brzo stigao do breaka i 2-0, međutim jednako brzo je i izgubio tu prednost. Ponovno je u završnici seta pao pod pritiskom i Delić bilježi pobjedu 6-4, 7-5.

Potencijalni protivnici hrvatskom tenisaču u prvom kolu su Poljak Michal Przysiezny, Srbin Nikola Milojević koji je dobio pozivnicu organizatora te netko iz kvalifikacija.

Petra Martić neće igrati u glavnom ždrijebu WTA turnira u Nürnbergu. Hrvatska tenisačica zbog ozljede bila je prisiljena predati meč trećeg kola kvalifikacija i prije nego što je počeo.

Protivnica u trećem kolu trebala joj je biti Njemica Nina Zander, 321. igračica svijeta, koja je trebala biti vrlo dobar ždrijeb i Martić je imala velike šanse za ulazak u glavni turnir.

Međutim problemi s ozljedom zapešća ruke koji su se javili u jučerašnjem susretu protiv Njemice Barrois očito su bili preveliki i hrvatska tenisačica nije mogla nastupiti.

Zander je tako ušla u glavni turnir lakše nego što je očekivala, a Martić se iz Nürnberga vraća s dvije pobjede u kvalifikacijama protiv Venezuelanke Gamiz i Njemice Zander.





ATP Düsseldorf, kvalifikacije treće kolo:

Mate Delić (Hrvatska, 7) - Jozef Kovalik (Slovačka) 6-4, 7-5

WTA Nürnberg, treće kolo kvalifikacija:

Nina Zander (Njemačka) - Petra Martić (Hrvatska, 3) predaja Martić

Linker
25. rujan 2024 03:28