AFP
ATP BUKUREŠT

Dimitrov i Rosol za naslov

Turnir u Bukureštu prvi put je održan 1993. godine kada je konačnu pobjedu odnio Goran Ivanišević svladavši Rusa Andreja Čerkasova,
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2014. 17:35

Poznati su finalisti ATP turnira u Bukureštu. U borbi za naslov pobjednika naći će se prvi nositelj Bugarin Grigor Dimitrov i branitelj naslova Čeh Lukaš Rosol.

Turnir u Bukureštu prvi put je održan 1993. godine kada je konačnu pobjedu odnio Goran Ivanišević svladavši Rusa Andreja Čerkasova, a godinu dana kasnije Ivanišević je ponovno bio u finalu, no ovaj put bolji je bio Argentinac Franco Davin.

20 godina kasnije o pobjedniku će odlučivati prvopostavljeni Bugarin Grigor Dimitrov i prošlogodišnji pobjednik Čeh Lukaš Rosol.

Rosol je prošle godine u finalu svladao Guillerma Garcia-Lopeza sa 6-3, 6-2, a ove godine do finala je stigao polufinalnim slavljem protiv Nizozemca Robina Haasea s 3-6, 6-3, 6-2. Ta nastup u finalu Bukurešta i pobjeda protiv Španjolca jedino je finale Rosola na ATP Touru u dosadašnjoj karijeri.

Protivnik će mu biti Grigor Dimitrov kojem je kod 5-1 u prvom setu predao Francuz Gael Monfils. Nakon svega 16 minuta igre Francuz je zbog ozljede bio prisiljen predati meč i Dimitrov je ušao u svoje četvrto finale u karijeri, prvo na zemljanoj podlozi. U posljednja dva finala upisao je pobjede i to prošle godine u Stockholmu protiv Davida Ferrera te ove godine u Acapulcu protiv Kevina Andersona.

ATP Bukurešt, polufinale:

Lukaš Rosol (Češka) - Robin Haase (Nizozemska) 3-6, 6-3, 6-2

Grigor Dimitrov (Bugarska, 1) - Gael Monfils (Francuska, 3) 5-1, predaja Monfils.

Linker
24. rujan 2024 18:46