Dino Prižmić

 SHUTTERSTOCK
PET PITANJA PETKOM

Dino Prižmić: Dan nakon titule nazvao me Roger Federer. Rekao mi je da je ovo tek početak

"Prvi put sam uživo osjetio kako Đoković, i kad gubi meč, u sebi ima sigurnost. To želim i ja"
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. lipanj 2023. 13:07

Titula na juniorskom Roland Garrosu, novi najbolji renking karijere, pozivnica za Umag i komplimenti teniskih legendi. Nije loše za jedan tjedan u životu Dine Prižmića (17), novog velikog dragulja hrvatskog tenisa.

Kad ga vidite uživo, mršavog i pomalo sramežljivog, teško vam se oteti pitanju kako je taj klinac počistio teren s konkurencijom u Parizu. I još više, kako se među seniorima takvom strelovitom brzinom probija prema vrhu.

Sa Splićaninom smo kratko porazgovarali nakon predstavljanja 33. izdanja umaškog turnira.


1. Kako ste proslavili pobjedu u Parizu?

- Taj i sljedeći dan smo malo slavili, popeo sam se na Eiffelov toranj, ali to je manje bitno. Idući dan je novi turnir i novi treninzi.

2. Tko vam je sve čestitao?

- Posebno sam zahvalan na tome što me Roger Federer nazvao putem video poziva na WhatsAppu i čestitao. Jako sam sretan da takva klasa od igrača zove mene i čestita mi. Hvala Ivanu (Ljubičiću) što mi je to omogućio.

3. Što vam je Federer rekao?

- Da me prati od samih početaka i da je ovo tek početak. I da samo budem prizeman te da trebam nastaviti dalje trenirati.

image
Ella Ling/Shutterstock Editorial/Profimedia

4. Jeste li stigli pogledati koji meč na Roland Garrosu?

- Ivan mi je dao kartu za meč Đokovića i Hačanova. Prvi put sam uživo osjetio kako Đoković, i kad gubi meč, u sebi ima sigurnost. I bez obzira na rezultat, drži kontrolu nad mečom. Pokušavam taj pristup dočarati i sebi, da kad gubim, nema prostora za paniku.

5. S pozivnicom se vraćate u Umag, gdje ste prošle godine odigrali prvi meč na ATP Touru. Što ste izvukli iz te priče?

- Kad sam izgubio od Zapate, dobio sam iskustvo za kakvo nikad prije nisam imao priliku. Nakon toga sam krenuo igrati svoj najbolji tenis i pokazao neke rezultate. Veselim se novom izazovu i zahvalan sam direktoru Tomislavu Poljaku i Plavoj Laguni što su mi dali pozivnicu. Juniorski tenis je dobar nivo, ali kad dođeš na seniore, igrače tamo uopće ne zanima kakav si bio među juniorima. Zato treba pokazati kvalitetu da bi se mogao suočiti s njima.

Linker
27. travanj 2024 05:09