Čak i njegovi fanovi smatraju da je pretjerao i da bi bilo bolje da je pressicu - preskočio
 AFP
‘NIJE BAŠ RAZMIŠLJAO‘

Direktor turnira poludio na Đokovića nakon ‘autogola godine‘: Pa čak ako to i misliš, ne kažeš to javno!

Čak i njegovi srpski fanovi u jednoj anketi glasali su (više od 80 posto) da je Novak zabio autogol
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2020. 19:33

Novak Đoković sigurno je pod strašnim pritiskom. Kreirao si ga je sam samcat, jer zadao si je nevjerojatne ciljeve (kapa do poda), međutim u nekim situacijama "polako puca" i sam ide u prilog tezi da baš i nije omiljen na "zapadu", a upravo je posljednji njegov potez jedan od takvih za koje bi bilo bolje da ih nije baš tako - odigrao...

Naime, nakon što je izgubio u četvrtfinalu ATP turnira u Beču, pojavio se na press konferenciji na kojoj je vjerojatno ljutit još vruće glave izvalio nekoliko stvari koje domaćini nikako ne žele čuti.

image
AFP

"Generalno, nije mi se igralo. Odradio sam ono što sam htio i zbog čega sam došao ovdje. Tako je kako je. Nastavljam dalje. Spremam se za London i pokušat ću tamo završiti snažno, na najbolji mogući način", rekao je prvi tenisač svijeta.

Đokovićeva izjava nije se svidjela direktoru turnira i menadžeru Dominica Thiema.

"Takve izjave su nepotrebne. Čak i ako to misliš, jednostavno to ne kažeš na konferenciji za medije", poručio je Herwig Straka.

A kako je ta reakcija doživljena u susjedstvu? Provjerili smo na portalu B92, a koji je iznimno popularan među teniskom publikom. U anketi koji su složili s jednostavnim pitanje, "je li direktor turnira u pravu", njih čak 9000 glasalo je (od 11000 ukupno) da je Straka u pravu.

image
anketa B92
SCREENSHOT/B92

"Ogroman autogol! Nisam mogao vjerovati da je postupio tako neinteligentno", "Neprofesionalno i prema protivniku, ali i prema turniru", "Direktor je u pravu! Svaka čast Novaku na postignutom, ali ovakva bezvoljnost i izjava na kraju turnira... Zato nikad neće dostići popularnost Federera i Nadala"..., ovo su neki od više od 250 komentara, a oni koji su dobili najviše pozitivnih ocjena.

I tamo gdje bi "ruku gurnuli u vatru za svog Novaka", svjesni su da ovaj autogol prvom tenisaču svijeta jednostavno - nije trebao.

Novak, u međuvremenu, nastavlja lov na Federerov rekord po broju tjedana ostvarenih na mjestu broj 1, dohvatio je i Samprasov, jer završit će šesti puta na prvom mjestu, no u lovu na "srce fanova" debelo zaostaje, ali tu si je sam, ponekad, kriv...

image
B92 komentari
SCREENSHOT/B92

Linker
05. svibanj 2024 09:37