MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 21: Ivan Dodig of Croatia and Marcelo Melo of Brazil in action in their first round doubles match against Andre Begemann of Germany and Robin Haase of the Netherlands during day three of the 2015 Australian Open at Melbourne Park on January 21, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Wayne Taylor/Getty Images)
 Wayne Taylor/Getty images / 2015 Getty Images
TENIS

Dodig i Melo ostali bez finala

Ivan Dodig i Marcelo Melo nisu se uspjeli plasirati u finale ATP Mastersa u Londonu u konkurenciji parova. Bolji od brazilsko-hrvatske kombinacije u polufinalu su bili Indijac Rohan Bopanna i Rumunj Florin Mergea sa 6-4, 6-2 za samo sat vremena igre.
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 21. studeni 2015. 15:32

Za Dodiga i Mela se kobnom pokazala loša igra na drugom servisu, poglavito na "break-lopte" suparnika. Bopanna i Mergea iskoristili su sve četiri "break-lopte" koje su imali u meču, čak tri su puta oduzimali servis Dodigu, a svaki se od tih poena igrao nakon što je server promašio svoj prvi servis.

Sam početak susreta dao je naslutiti kako bi Dodig i Melo ipak mogli ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su igrali u finalu, Dodig je osvojio svoj prvi servis-gem bez izgubljenog poena, a hrvatsko-brazilska kombinacija je u drugoj igri susreta imala dvije "break-lopte" na servis Bopanne. No, Indijac se izvukao dobrim servisima, a problemi za Dodiga i Mela započeli su u petoj igri. Tada je našeg igrača izdao prvi servis, a Indijac i Rumunj su to iskoristili za jedini "break" u prvom setu.

U drugom setu su Dodig i Melo čak tri puta gubili servis, a razlog tomu je što su osvojili samo dva od 11 poena igranih na drugom servisu. Dodig je prvo izgubio servis u trećoj igri, no odmah potom je na svom početnom udarcu pokleknuo i Mergea. Nažalost, revija "breakova" tu nije stala, jer je kod rezultata 2-2 svoj početni udarac izgubio i Melo, a dvoboj je praktički bio riješen kada je Dodig još jednom loše odservirao kod zaostatka 2-4.

Porazom od Bopanne i Mergee Dodig i Melo izgubili su sve izglede da završe ovu godinu kao najbolji par svijeta, te će završiti na treće mjestu te ljestvice iza američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana, te Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua. Upravo će braća Bryan i Rojer i Tecau od 19 sati igrati u drugom polufinalnom ogledu, a bit će to i izravni dvoboj za prvo mjesto na ljestvici parova na kraju 2015. godine.

Od 15 sati se u prvom polufinalnom susretu u pojedinačnoj konkurenciji sastaju Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković, dok će od 21 sat u drugom polufinalu igrati Švicarci Roger Federer i Stan Wawrinka.

Linker
24. rujan 2024 16:32