Matej Dodig

 ISTARSKA RIVIJERA Istarska Rivijera
ZADAR OPEN

Dodig i Serdarušić izbacili nositelje za prolaz u osminu finala, posebno je odjeknula pobjeda 18-godišnjaka

Drugi dan glavnog turnira u Zadru nije mogao biti uspješniji za hrvatske tenisače
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 18:03

Drugi dan glavnog turnira Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena nije mogao biti uspješniji za hrvatske tenisače. Plasman u osminu finala izborili su i Nino Serdarušić i Matej Dodig, a posebno je odjeknula pobjeda 18-godišnjeg Dodiga, kojem je to bio premijerni nastup na natjecanjima iz ranga ATP Challengera.

Nino Serdarušić (ATP 353), prošlogodišnji osvajač ovog turnira u natjecanju parova, izvrsno je krenuo ove sezone u pojedinačnom natjecanju. U susretu prvog kola je sa 6:3, 6:1 svladao Francuza Mattea Martineaua (ATP 187), sedmog nositelja i tako se plasirao u osminu finala, gdje ga čeka Čeh Zdenek Kolar.

Protiv tenisača koji upravo ovog tjedna uživa u najboljem plasmanu u karijeri na pojedinačnoj ATP listi, Nino je krenuo izvrsno, povevši 3:0. Francuz se nakratko oporavio osvojivši sljedeća tri gema, no nakon toga krenula je nova serija našeg tenisača. Poveo je 6:3, 4:0 i tu je meč bio odlučen. Nino je stigao do vrijedne pobjede nad igračem koji ove sezone već ima dva plasmana u finale na ovoj razini turnira.

Matej Dodig, prošlotjedni osvajač turnira Istarske rivijere u Rovinju, natjecanja iz serije ITF Toura, sjajno je krenuo i na ATP Challengeru. U svom premijernom nastupu na natjecanjima ovog ranga svladao je Austrijanca Filipa Mišolića (ATP 166), izborivši time ulazak u osminu finala. Meč je prekinut pri Dodigovu vodstvu 7:6 (2), 5:2 predajom četvrtog nositelja, no to ne umanjuje vrijednost pobjede 18-godišnjeg hrvatskog tenisača, koji je trenutno 422. na ATP listi.

U prvom je setu Mišolić krenuo bolje, te poveo 3:2 uz servis, no Matej je uzvratio već u sljedećem gemu, i to nakon sedme break-lopte. U tie-breaku brzo je stekao prednost 5:0 i mirno priveo set kraju, a u drugoj dionici nije bio suočen s niti jednom break-loptom. U osmini finala igrat će protiv bugarskog tenisača Adriana Andrejeva. (hts)

Linker
28. travanj 2024 06:29