GRAND SLAM POBJEDNIK

Dodig otvoreno nakon dobre sezone: 'Iskreno, želim postati najbolji igrač svijeta'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. studeni 2015. 10:20

Hrvatski su se tenisači proteklih dana razmilili po bijelom svijetu. Marin Čilić bio je u Budimpešti, Ivo Karlović igra ekshibicije u Indiji, Borna Ćorić je s Maldiva produžio prema Londonu, a jedini koji je još uvijek u "pravoj" akciji je Ivan Dodig.

Nakon što je s Marcelom Melom treći put zaredom igrao na ATP-jevoj završnici sezone u Londonu, 30-godišnji Međugorac opet se spustio na Challenger razinu. Javio se iz Andrije na jugu Italije, gdje daje završni glanc sezoni koja je u parovima bila vrlo uspješna, dok u pojedinačnoj konkurenciji baš i nije zadovoljila apetite.

Kako ocjenjujete proteklu sezonu?

"Kad podvučem crtu, bila je odlična. Mogu biti zadovoljan, iako sam, iskreno, u singlu očekivao više. Ipak, osvojio sam Grand Slam naslov i ukupno pet turnira, što u parovima, što Challengera u singlu. Iz te perspektive to je moja najuspješnija sezona dosad."

Koliko su vam Challengeri pomogli da vratite formu?

"Puno. Sada se dobro osjećam na terenu, ponovno igram kako mogu i želim. Povratak na niži rang turnira je bila super odluka jer sam vratio samopouzdanje. Singl mi je još uvijek prioritet, ali ne želim zapustiti ni parove jer sam u dobroj poziciji. Cilj mi je jednog dana postati broj jedan u parovima."

Je li moguće istovremeno imati odlične rezultate i u singlu i u paru? Koliko je to fizički zahtjevno?

"Fizički i nije toliko, koliko mentalno. Kada na turnirima stižete do kraja, nema puno prostora za treniranje singla i onda se događa da vam fali treninga. A na ovoj razini je jako teško biti konstantan ako nemate adekvatno raspoređeno vrijeme. Singl i parovi ipak su različiti, tenis i koncepcija igre je drugačija. Nije jednostavno igrati na oba fronta, no pokušavam naći balans."

Najavili ste da ostajete s Melom. Sada kada je on prvi igrač svijeta, ostali parovi će biti još više 'nabrijani' da vas pobjede.

"Situacija će biti drugačija, posebno za njega, ali ne bi smjelo biti problema jer smo dugo skupa i znamo kakvi su nam dometi. Ako igramo dobro, sve je na nama."

Koliko daleko može Hrvatska u Svjetskoj skupini Davis Cupa?

"Imamo dobre šanse. Belgija je solidna momčad, ali ako nas ovaj put zaobiđu ozljede, možemo ih proći i nakon toga pokušati otići još dalje. Možda čak i ponoviti 2005. godinu, kada smo osvojili Davis Cup."

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JL!

Linker
23. rujan 2024 19:22