MARKO DJOKOVIC Afp
OPET NA SUPROTNIM STRANAMA

Dogovoren meč Đokovića i čovjeka koji mu je nanio jedan od najbolnijih poraza: ‘Ovo je moj posljednji izazov‘

Kao profesionalni igrači sučelili su se 20 puta, a srpski je tenisač 16 puta pobijedio
Piše: Hina/SNObjavljeno: 14. rujan 2024. 09:53

Bivši prvi tenisač svijeta i rekorder po broju osvojenih Grand Slam naslova Novak Đoković i Argentinac Juan Martin del Potro, nekada broj 3 na ATP ljestvici, odigrat će egzibicijski meč 1. prosinca u Buenos Airesu, u "posljednjem izazovu njihovih karijera", objavili su u četvrtak organizatori.

Đoković, trenutno četvrti na ATP ljestvici, sudjelovat će u ovom mitingu pod nazivom The Ultimate Challenge na stadionu Mary Teran de Weiss kapaciteta 15.500 mjesta u Parque Roca.

image

Juan Martin Del Potro

JUAN MABROMATA Afp

Del Potro i Đoković su se kao profesionalni igrači sučelili 20 puta, a srpski je tenisač 16 puta pobijedio. No, del Potro je Đokoviću nanio jedan od najbolnijih poraza u karijeri kada ga je svladao u prvom kolu Olimpijskih igara 2016. u Rio de Janieru. Del Potro je tada u dva tie-breaka šokirao prvog nositelja i izbacio ga s turnira. Bio je to turnir na kojem se očekivalo da Đoković dođe do toliko željenog olimpijskog zlata, ali nije uspio. Do njega je uspio doći tek na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu.

Argentinac, koji nikada nije službeno najavio odlazak u mirovinu, posljednji je službeni turnir odigrao u veljači 2022. u Buenos Airesu. "Oduvijek sam osjećao da ovo neće biti kraj moje karijere. Osjećam da je nešto ostalo u meni. Ovo će biti posljednji izazov koji sam čekao", rekao je Del Potro, osvajač US Opena iz 2009. godine.

Linker
14. rujan 2024 09:58