JOHN DONEGAN
TO BI BILO SJAJNO

Đoković i Ćorić pred publikom za viši cilj: ‘Od ulaznica ćemo napraviti Nacionalni teniski centar!‘

Adria Tour kreće od idućeg tjedna u Zadru, i to nakon sjajne organizacije turnira u Osijeku.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. lipanj 2020. 12:42

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić uživala je u teniskom vikendu u Osijeku.

- Mislim da smo se svi skupa zaželjeli tenisa i doista od srca čestitam obitelji Vekić na odlično napravljenom poslu. Kako s teniske strane, tako i s one humanitarne. Meni je kao predsjednici saveza izuzetno drago da su se odazvali naši reprezentativci, da su u Osijeku bile legende našeg sporta, kao i da su priliku za igranje dobili juniori. Izvukli smo puno koristi, više nego što smo se možda u prvi trenutak nadali.

Predsjednica nije htjela osobito isticati zasluge saveza za Hrvatski Premier Tenis u Osijeku, makar je HTS bio pokrovitelj i partner. Troškove smještaja za igrače podmirio je savez, povučene su još neke veze u Slavoniji kako bi se olakšao posao obitelji Vekić.

Savez kao servis

- Najvažnije je da su igrači još jednom pokazali veliko srce, savez mora stajati iza igrača i igračica, biti im servis...

image
ŠC Višnjik

Nakon tri mjeseca bez tenisa dogodio se spektakl u Osijeku, a već sljedećeg tjedna bit će servirana poslastica u Zadru u sklopu Adria Toura. Savez i u tome ima svoje prste, nositelj je projekta u suradnji s Novakom Đokovićem, koji će na terene Sportskog centra Višnjik dovesti neke od najvećih zvijezda svjetskog tenisa. Uključujući Đokovića, Bornu Ćorića, Marina Čilića, Grigora Dimitrova...

- Sva je sreća da smo prije dvije godine investirali novac u stvaranje teniskog centra na Višnjiku, tako da je iza polufinala protiv Amerikanaca tamo ostalo nešto zbilja konkretno. Danas se to pokazuje kao pun pogodak, jer ne znam gdje bismo drugo mogli biti domaćini Adria Toura.

Adria Tour, kako su prije nekoliko dana pisale Sportske novosti, nije samo turnir osmorice tenisača za vikend 20. i 21. lipnja, nego već od ponedjeljka starta kvalifikacijski turnir tenisača s 28 imena u ždrijebu, te turnir 16 tenisačica. I to za nagradni fond.

image
HTS

Tribine za 9.000 ljudi

- Turnir je praktički pred vratima, potpuno smo koncentrirani na njega. Tih osam tenisača koji će igrati za vikend, mislim da je to u stilu ‘vidjet ćemo ih sada i tko zna kada’. S obzirom na to da će svih sedam dana slika preko Sportkluba ići u cijeli svijet, ne treba naglašavati važnost za njezin pozitivan marketing kao turističke destinacije. U savezu smo zamislili da se paralelno održava reprezentativni kamp manje-više svih selekcija, pa će tako oni koji ispadnu iz turnira ostati u Zadru i nastaviti s treninzima.

Još ako se uspije u namjeri da tenisači igraju pred gledateljima, što je sada već vrlo izvjesno. Nešto je o tome u ponedjeljak govorio Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Uostalom, nije HTS tek tako u suradnji sa SC Višnjik krenuo u podizanje montažnih tribina za 9000 gledatelja. Čeka se samo zeleno svjetlo nadležnih institucija i da se vidi s koliko se ulaznica može ići u prodaju.

- Idealno bi bilo svih 9000, ali znamo da će to teško ići. Interes je ogroman i vjerujem da će ulaznice vrlo brzo biti rasprodane. Ono što bih htjela istaknuti jest da će zarada od prodaje ulaznica biti usmjerena na gradnju Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Očekujem da ćemo taj projekt dovršiti u sljedeće dvije godine, to je stvarno krucijalna stvar za razvoj našeg tenisa. Nadam se da će i većina naših već uspješnih igrača i igračica dio priprema odrađivati tamo.

Linker
02. svibanj 2024 13:01