DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NOVAK OTKRIO ‘TAJNU‘

Đoković i Ivanišević imaju trik kojim ‘nasamare‘ suce: ‘Ali kad pop**diš, ne razmišljaš o tome...‘

‘Vrhunski se zabavljamo, odlični smo prijatelji. Imamo profesionalan odnos‘
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2023. 14:03

Novak Đoković trenutno je jedna od najvećih zvijezda u Parizu, gdje se sprema za Masters i trijumfalno privođenje sezone kraju. Na pragu je 400. tjedna na vrhu ATP liste, a sve je u njegovim rukama, nakon što je Carlos Alcaraz propustio priliku ugroziti ga, piše Slobodna Dalmacija.

U razgovoru za Eurosport, srpski tenisač priznao je kako je njegov trener, Goran Ivanišević, visoke klase te kako i dalje pronalazi nove načine da ga motivira, pa čak i s 24 Grand Slam trofeja u rukama.

Po dolasku u Pariz, Đoković je bio dobro raspoložen, ali je priznao da više ne voli stalna putovanja kao prije.

- I ja sam čovjek s manama. Treba mi još više dodatne motivacije danas u ovoj kasnijoj fazi karijere, nego što mi je bilo potrebno prije pet ili 10 godina. Stvari su drugačije. Moj život je evoluirao.

image
BOZIC/BETAPHOTO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Kada je riječ o motivacijama, govorilo se o Ivaniševiću. Srbin se našalio kako njegov trenerski tim nije uspio pronaći načine da iz njega izvuče ono najbolje.

- Goran i ostatak tima pokušavaju pronaći nove načine kako bi me motivirali. Do sada nisu mnogo uspijevali - kroz smijeh je rekao Novak.

Šalu na stranu, Đoković je priznao da mu je Ivanišević kao djetetu bio idol, živi dokaz da su njegovi snovi mogući. Opet šaleći se, Đoković je priznao da je ranije mogao slobodno psovati, ali sada mora biti mnogo oprezniji.

- Vrhunski se zabavljamo, odlični smo prijatelji. Imamo profesionalan odnos. Problem koji imamo, zbog uspjeha hrvatskih i srpskih igrača u posljednjih 30-ak godina... Nažalost imamo situaciju da većina sudaca razumije psovke. Tako da se moramo malo poigrati. Koristimo sleng, stvaramo nove riječi, ali kada pop**diš, ne razmišljaš o toj maštovitosti s riječima - zaključio je trenutni prvi reket svijeta.

Linker
24. veljača 2024 17:56