StoryEditor
 ANDREJ ISAKOVIC
OŠTRA PORUKA

‘Đoković je podvojena ličnost, razumijem koliko ga frustrira to da se ne može natjecati s legendama‘

Nekad deseti tenisač svijeta Marc Rosset smatra da Novak nikad neće biti popularan kao Roger i Rafa.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2020. 18:02

Još uvijek ne znamo, a teško da će se ikada i saznati podatak o tome tko je najbolji tenisač svih vremena. Je li to Novak Đoković ili možda oni koji su dominirali prije njega - Roger Federer te Rafael Nadal. Navijači svakog od navedene trojice imaju razloga za vjerovati u to da je baš njihov pulen zaslužio titlu najboljeg u povijesti.

Stalne su samo izjave tenisača i aktera iz svijeta bijelog sporta. Jedni tvrde ovo, drugi ono, a jednu je izjavu dao i Marc Rosset, nekada deseti tenisač svijeta koji se osvrnuo na izjavu Srđana Đokovića, Novakovog oca koji je za Federera rekao da je veliki prvak, ali ne toliko velik kao njegov sin.

- Gledajući kronologiju prethodnih dana, već je bilo napada njegovog oca na Federera, što smatram nedopustivim. Čak i ako volite svog sina više od ičega na svijetu, ne možete govoriti takve stvari. Da je moj otac to rekao, otišao bih kući i rekao mu da ušuti. Ne možete govoriti o nekome na taj način - rekao je Rosset.

U nastavku je iznio neke još izravnije poruke za Novaka.

- Novak Đoković je prilično podvojena ličnost, što god on rekao. Imam dojam da se on time hrani. Ne sudim o toj osobi jer svatko ima svoje izvore motivacije i uvjerenja. Ali, generalno gledano, Novak Đoković je enigma. Teško mu je s aspekta popularnosti natjecati se s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Mogu razumjeti koliko je to frustrirajuće za njega. On je svjetski broj jedan i sjajan igrač, ali suočava se s dvije legende - dodao je Rosset.

Linker
29. lipanj 2020 18:29