AFP
ENGLEZI NISU ZADOVOLJNI

Đoković objasnio napuhani incident: 'Pa i ja sam kao dijete bio skupljač loptica!'

Nakon uvjerljive pobjede protiv Marina Čilića i plasmana u polufinale Wimbledona, Novak Đoković morao je ponovno objašnjavati navodni incident sa skupljačicom loptica.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. srpanj 2015. 15:20

Podsjetimo, Đoković se našao na meti engleskih novinara nakon što je u meču protiv Južoafrikanca Kevina Andersona svoje frustracije iskalio na skupljačici loptica. Najbolji tenisač svijeta je gubio s 2:0 u setovima i u jednom je trenutku, vidno iznerviran, povikao na djevojku: "Ručnik!".

Englezi su od toga odmah napravili priču, a Đoković je svoju rekaciju morao objašnjavati i nakon pobjede protiv Marina Čilića.

"Stvarno ne bih želio previše govoriti o toj situaciji, iako ne bježim od odgovornosti. Taj povik nije bio usmjeren prema skupljačici loptica, pa i ja sam kao dijete bio skupljač loptica i jako ih poštujem. Poštujem i linijske suce, glavne suce, sve koji su na terenu. Znate, ponekad se na tom terenu nađete u žaru borbe, ponesu vas emocije, ali nikada se ne bih tako ponio prema skupljačima loptica", rekao je Đoković pa dodatno objasnio:

"Znam da se činilo da sam vikao na nju, ali kao što sam rekao, mi smo već razgovarali i sve smo riješili. Ona mi to nije zamjerila. Pokušavam biti zahvalan na poslu koji oni rade. Prije i poslije meča uvijek popričam s njima, dam im neki predmet koji će ih razveseliti, neki suvenir, ručnik, znojnik ili nešto slično. Znam koliko to njima znači, sve to to još djeca. Oni su impresionirani veličinom turnira i svime što se tu događa.

Linker
22. rujan 2024 18:39