ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PRAVA MALA DRAMA

Đoković otkrio nove detalje ‘pakla‘ iz Australije! ‘Nisam spavao, a kolege su me jako povrijedile...‘

Tenisač iz Beograda za BBC progovorio o dramatičnim zbivanjima u Melbourneu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. veljača 2022. 07:53

Novak Đoković, tenisač iz Beograda koji je pokupio svu svjetsku medijsku pozornost siječnja svojim ignoriranjem zakonskih propisa Australije, države u kojoj je želio nastupati na tamošnjem Grand Slam turniru, dao je veliki intervju za BBC. U njemu se izjadao opisujući tešku sudbinu koja ga je snašla u tuđini.

Britanska javna televizija je već emitirala cijeli razgovor, ali dijelovi intervjua će sasvim sigurno još neko vrijeme puniti medijski prostor, od tiskovina preko mrežnih stranica, do društvenih medija. Budući da je puno toga tenisač iz Beograda pričao. Tako između ostalog, Đoković reče.

- Definitivno nije bilo ugodno. Osjećao sam se bespomoćno, nisam mogao koristiti mobitel telefon tri ili četiri sata. Nisam mogao ni spavati jer su me ispitivali od jedan do devet sati ujutro. Svakih pola sata. Bilo je jako puno intervjua koji su započinjali, a onda prekidani kako bi neka osoba razgovarala s nadređenim. Trajalo je to čitavu noć. Prvo su me blokirali, pa je to povučeno, pa je onda opet viza povučena, pa sam bio slobodan četiri dana i trenirao sam... Nisu to bili normalni dani treninga koje sam obično imao prije Grand Slam natjecanja. Helikopter je letio preko Rod Laver Arene tijekom svakog mojeg treninga. Kamere su bile posvuda - spomenuo je tenisač kojem je zapriječen ulazak u Australiju.

image
JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA John Walton/Pa Images/Profimedia

Naveo je Đoković i što ga je najviše povrijedilo.

- Kolege. To je me je jako povrijedilo. Osjetio sam tu energiju, poglede mojih kolega, ljudi koji se nalaze u zgradi. Razumio sam da imaju stav temeljem onog što doznaju iz medija, a ja nisam izašao javno jer sam rekao već kako poštujem pravni postupak i Australian Open - reče srpski tenisač.

Nije imenovao kolege, ali je u posljednjoj rečenici izrekao i još jednu laž. Spomenuo je naime kako "...poštuje pravni postupak...". Kada bi tomu uistinu bilo tako, onda bi normalno mogao ući u Australiju kao svi ostali njegovi kolege i kolegice koji su nastupali u Melbourneu!

Linker
25. travanj 2024 01:53