DOMINIQUE FAGET Afp
STIGLO I OBJAŠNJENJE

Đoković se prvi put oglasio iz karantene na pravoslavni Božić nakon što su mu odbili posjet svećenika

Prvi tenisač svijeta provest će pravoslavni Božić u karanteni u Melbourneu
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2022. 14:33

Najbolji tenisač svijeta će bez obzira na ishod njegove žalbe provesti dan na koji pravoslavni vjernici slave Božić u karanteni hotelske sobe u Melbourneu, a tamo mu je navodno uskraćen i posjet svećenika.

Podsjećamo, najboljem tenisaču svijeta nije dozvoljeno ući u Australiju zbog neispunjavanja kriterija za dobivanje medicinskog izuzeća, a sada mu je navodno odbijen i dolazak svećenika. Tako barem pišu srpski mediji, a stiglo je i priopćenje episkopa australsko-novozelandskog.

"Želimo obavijestiti javnost da je danas, na dan kada srpski pravoslavni vjernici slave praznik rođenja Hristova, nakon zatražene dozvole od australske granične vlasti odbijen zahtjev protojereja Milorada Lončara za posjetom Novaku Đokoviću s obrazloženjem da nikome nije dozvoljen ulaz u objekt pritvora za migrante zbog covid-restrikcija koje su na snazi. Obavješteni smo da nikome od pritvorenih vjerske posjete nisu dozvoljene još od srpnja 2021. godine", stoji, između ostaloga, u priopćenju ureda episkopa australsko-novozelandskog.

U međuvremenu se oglasio sam Đoković koji je pravoslavnim vjernicima čestitao Božić.

"Mir Božji, Hristos se rodi. Sretan Božić! Neka nas Božja ljubav okrijepi i ispuni", napisao je Đoković na ćirilici pa potom dodao još jednu objavu na Instagram storyju:

"Hvala ljudima diljem svijeta na ovoj neprekidnoj podršci. Osjećam je i iznimno cijenim", napisao je srpski tenisač.

image
Screenshot: Instagram (N. Đoković)
image
Screenshot: Instagram (N. Đoković)

Javnu podršku Đokoviću iskazao je košarkaš Barcelone Nikola Mirotić.

"U dane kada se nebo spušta na zemlju i zemlja penje u nebesa,dragi @DjokerNole,želim ti da budeš ustrajan u svemu što radiš i svemu što jesi. Najmračnije je pred samu zoru i najteže pred osvit slobode. Želim ti dobro zdravlje, mir u duši i sreću u porodici. Mir Božji, Hristos se rodi", napisao je Mirotić.

Linker
20. travanj 2024 14:22