FAMO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Đoković stigao u Monte Carlo, fotografija otkrila njegovog novog trenera?

Nekoć mu je bio suigrač, a potom i trener u reprezentaciji. Zajedno su osvojili Davis Cup 2010. godine
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. travanj 2024. 11:51

Prvi puta u posljednjih šest godina Novak Đoković na turnir je došao bez pratnje Gorana Ivaniševića, ali to ne znači kako neće imati trenera na Mastersu u Monte Carlu. Svjetski reket broj 1 službeno nije još ništa potvrdio, no čini se kako će ubuduće raditi s nekoć najboljim svjetskim igračem u parovima Nenadom Zimonjićem.

Tjedan je dana do početka turnira, ali Đoković je već u Monacu što pokazuje koliko je ozbiljan u namjeri da se vrati na pobjedničke staze. A Đoković je u Kneževini snimljen kako nakon treninga pozira zagrljen sa Zimonjićem s kojim je trenirao nakon što je prošlog tjedna objavio razlaz s Ivaniševićem. Za Đokovića ova godina ne ide najbolje, još uvijek je bez trofeja, zbog čega se i odlučio na promjenu u svome stožeru. Zimonjić mu je nekoć bio suigrač, a potom i trener u reprezentaciji. Zajedno su osvojili Davis Cup 2010. godine.

Inače, Nenad Zimonjić je osvojio ukupno 54 naslova na Touru, a izgubio je još 37 finala. Osam puta odlazio je do kraja na Grand Slam turnirima (tri puta u parovima i još pet puta u mješovitim parovima).

Đoković će, pak, idući tjedan postati rekorder. Na novoj ATP ljestvici koja će biti objavljena 8. travnja opet će se naći na broju 1 što će mu biti 420 tjedan kao najboljeg reketa svijeta, a time će Rogeru Federeru preuzeti epitet najstarijeg igrača koji je bio lider u ukupnom poretku.

Linker
24. srpanj 2024 16:01