LUKA GERLANC/CROPIX
Komentar na zbivanja u Zadru

Đokovića kritizirao i njegov veliki prijatelj: ‘Uvijek sam imao dobar odnos s Novakom, ali...‘

Andy Murray, nekad najbolji tenisač na svijetu, osvrnuo se na zbivanja na Adria Touru
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2020. 09:20

Slavni britanski tenisač Andy Murray jedan je od onih koji se oglasio po pitanju nedavnih događaja u Zadru i otkazivanja finala Adria Toura zbog pozitivnog nalaza na koronavirus Grigora Dimitrova.

Nakon mečeva u Beogradu turnir u organizaciji Novaka Đokovića se preselio u Zadar, a među pozitivnima na testiranju bio je i hrvatski tenisač Borna Ćorić.

"Uvijek sam imao dobar odnos s Novakom, ali kada pogledamo što se tamo događalo, nije djelovalo dobro. Kada prolazimo ovakvo razdobolje važno je da najbolji svjetski sportaši diljem svijeta pokažu da se situaciju treba shvatiti izuzetno ozbiljno, uz sve predviđene mjere socijalne distance. Ali tamo je bilo nekoliko igrača koji se nisu najbolje pridržavali pravila, što ne šalje pravu sliku o našem sportu, kada se ovako nešto dogodi. Nadam se da ćemo svi nešto naučiti iz ove situacije i shvatiti ju ozbiljno jer se na kraju teniska sezona neće vratiti ako ćemo imati ovakve probleme i ako će tenisači raditi što žele", rekao je Murray za engleske medije.

image
Andy Murray
LINTAO ZHANG/Getty Images

"Ako već jednom započnete sistem međunarodnih putovanja i natjecanja s igračima i stručnim stožerima iz svih dijelova svijeta morate biti sigurni da ste poduzeli sve potrebne mjere da se ne bi ponovila situacija iz Zadra. Nadam se da neće biti puno pozitivnih rezultata, jer koliko sam shvatio u Hrvatskoj i Srbiji su se jako dobro nosili s koronavirusom. Ovo je lekcija koju svi zajedno trebamo naučiti, sve shvatiti ozbiljno i koristiti sve sigurnosne mjere", zaključio je 33-godišnji Murray, nekad najbolji svjetskji tenisač.

Linker
19. travanj 2024 03:37