Carlos Alcaraz ima sve preduvjete za veliku karijeru

 OSCAR DEL POZO Afp
POHVALE VELIKANA

Đokovićev teniski otac najavio dolazak novog vladara: ‘Bolji je i od Novaka u njegovim godinama!‘

Slavni hrvatski trener Nikola Pilić ne skriva oduševljenje mladim španjolskim tenisačem
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 16:32

Legendarni hrvatski teniski trener Nikola Pilić je u intervjuu za Sport Klub govorio o aktualnim temama u svijetu tenisa. Jedna od nezaobilaznih tema bio je svakako čudesni Carlos Alcaraz koji ne prestaje oduševljavati svojim sjajnim igrama.

"On je legitimni nasljednik ‘Velike trojke’ – izvrsno je građen, dobro se kreće, a ima i odličnu ruku. Ima sve preduvjete da postane novi vladar tenisa. Alcaraz je nešto između Nadala i Federera. Može igrati napadački, a dobar je i obrambeno. Ima nevjerojatnu brzinu winnera, vidjeli ste koliko ih je samo pogodio protiv Đokovića", rekao je Pilić pa nastavio:

“Mislim da već ove sezone može osvojiti Grand Slam – imat će tri šanse. Ali treba uzeti u obzir da će Đoković i Nadal podići nivo igre. Tenis je specifičan sport, kada imate pauzu, to se osjeti na rezultatima. Pogledajte samo koliko Thiemu treba da se vrati na stare staze."

Pilić, koji je radio s Novakom Đokovićem i Marinom Čilićem, te brojnim drugim tenisačima, ističe kako je Španjolac ipak poseban.

“Alcaraz je bolji nego što su oni bili u njegovim godinama. Da, bolji je i nego što je bio Novak s 19. Carlos je pametan, lukav i jako zreo za svoju dob“, rekao je Pilić.

Hrvatski je trener dodao kako Đoković još uvijek nije na pravoj razini, ali kad uđe u svoj ritam da će biti favorit na Wimbledonu i US Openu, a najavio je i Roland Garros za koji je istaknuo kako su Đoković i Nadal prvi favoriti, a odmah iza njih slijedi Alcaraz.

Linker
24. travanj 2024 08:39