GLYN KIRK
NIKAD RIGOROZNIJE

Đokoviću i eliti prijeti diskvalifikacija, hapšenje i deportacija! Dovoljan je samo jedan pogrešan potez

‘To bi značilo da bi svaki taj pojedinac mogao imati problema za ponovni ulazak u Australiju...‘
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2021. 17:56

Koronavirus utjecala je i utječe na brojne sportske događaje, a poseban izazov bit će održavanje skorašnjeg Australian Opena. Prema pisanju nekih medija tako će elita predvođena osmerostrukim pobjednikom Novakom Đokovićem biti suočena i s potencijalnom deportacijom, ako nešto krene po zlu...

Prvi uvjet za sudjelovanje u Melbourneu je obavezna karantena od 14 dana. U tom razdoblju tenisačice i tenisači bit će testirani više puta. Bit će im dozvoljeno samo ograničeno vrijeme izvan hotela i treniranje u malim grupama i to tek poslije osmog dana boravka.

Đoković, Nadal, Thiem i još nekolicina igrača trebali bi biti u odvojenoj karanteni koja bi bila toliko stroga kao za ostale, što je naljutilo pojedine igrače (jeremy Chardy), no svejedno teniskoj eliti prijete ozbiljne sankcije ako netko iz tog društva - prekrši pravila.

image
AFP

Kazne se tako kreću od novčanih, pa do diskvalifikacije, pa čak i do hapšenja, te deportacije.

"Svatko tko napusti karantenu bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara. Isto tako, tko prekrši pravilo može se suočiti s diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, hapšenjem, pa čak i deportacijom. To bi značilo da bi svaki taj pojedinac mogao imati problema za ponovni ulazak u Australiju u sljedećim godinama".

Pristup nulte tolerancije započet će kad se igrači ukrcaju u jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam gradova: Abu Dhabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Angelesa, Miamija i Singapura.

Sve ove mjere stajat će organizatora čak 35 milijuna dolara. Kapacitet tribina bit će manji i do 50 posto kako bi se smanjio kontakt. 

Linker
11. siječanj 2021 17:56