Novak Đoković
 REUTERS/Andrew Couldridge
KREĆU TESTIRANJA

ĐOKOVIĆU I NADALU OVO SE NEĆE SVIDJETI U tenis se uvodi novo pravilo koje zagovara Federer

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2016. 10:51

Na aktualnom US Openu piše se povijest... U New Yorku se naime događa zaista revolucionarna promjena koja će uvelike utjecati na tenis, i to onih najboljih.

U mečevima juniora, dakle, kreće testiranje vremena između dva poena: za podsjetnik, muškarci imaju 25 sekundi vremena između poena, a žene pet sekundi manje. Ako igrač ne uputi servis u zadanom roku, trebao bi dobiti prvo upozorenje, a potom i izgubiti prvi servis.

No kako je to pravilo (zasad) vrlo fleksibilno, odnosno ovisi o sucima, tako se i ne provodi sustavno. Upravo stoga, tensika federacija kreće u finalizaciju: na velikom semaforu odsad će postojati sat koji će otkucavati vrijeme između poena! Mjerenje se naravno uvodi kako bi ga igrači mogli pratiti, ali i kako im suci više ne bi progledavali kroz prste.

"Suci prvi ne poštuju to pravilo. Igram, recimo, s Nadalom po četiri sata, a on nijednom ne dobije opomenu. Znam da su navijači frustrirani kada u pet minuta odgledaju samo pet poena", kazao je predvodnik i podrŽavatelj novog pravila, Roger Federer.

Izuzev nadala, koji troši daleko najviše vremena, nova odluka najviše će pogoditi i Novaka Đokovića, koji je poznat kao tenisač koji jako dugo 'potvrđuje' lopticu prije nego uputi servis suparniku...

Linker
30. travanj 2024 23:26