ROB PRANGE Dppi Via Afp
SVI SU LUDI ZA ASH

Donijela radikalnu odluku i šokirala čitavi svijet! Reakcije pljušte sa svih strana: ‘Pokazala si klasu!‘

Lavina reakcija nakon objave prve tenisačice svijeta o kraju karijere
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 23. ožujak 2022. 14:40

Ubrzo nakon što je Ashleigh Barty objavila povlačenje iz sporta, krenula je lavina reakcija iz teniskog svijeta. Odluka Australke da završi karijeru u dobi od samo 25 godina izazvala je iznenađenje, ali svi su joj dali podršku i zaželjeli joj sreću u novom životnom poglavlju.

"Ash, što da kažem, znaš da plačem, zar ne? Prijateljice, nedostajat ćeš mi na Touru. Bila si drugačija i posebna, dijelila sam s tobom neke nevjerojatne trenutke. Što je sljedeće? Hoćeš li biti Grand Slam pobjednica u golfu?! Budi sretna i uživaj u životu", napisala je na Twitteru nekadašnja prva igračica svijeta Simona Halep.

Amerikanka Shelby Rogers, posljednja igračica koja je pobijedila Barty, dodala je:

"Kakva legenda. Nevjerojatna inspiracija na terenu i izvan njega. Jedno od najboljih ljudskih bića koje sam ikada srela."

image
WILLIAM WEST Afp

U sličnom se tonu oglasila i Madison Keys koju je Barty pobijedila u polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena, svog posljednjeg turnira.

"Nevjerojatna tenisačica, ali još važnije, jedna od najboljih osoba na Touru. Čestitam ti na nevjerojatnoj karijeri i sretno s onim što slijedi."

Škotski tenisač Andy Murray svoje je osjećaje sažeo u dvije rečenice:

"Sretan sam zbog Ashleigh, slomljen zbog tenisa. Kakva igračica."

image
PAUL CROCK Afp

I češka tenisačica Petra Kvitova, dvostruka osvajačica Wimbledona, istaknula je da se divi Barty ne samo kao tenisačici, već i kao osobi.

"Ash, nemam riječi... Pokazala si, zapravo, svoju istinsku klasu napuštajući tenis na ovako prekrasan način. Sretna sam što sam dijelila teren s tobom. Tenis nikada neće biti isti bez tebe."

Šef WTA-a Steve Simon istaknuo je kako je Barty svojim profesionalizmom i sportskim duhom bila primjer svima.

"Svojim uspjesima na Grand Slam turnirima, WTA finalima i dostizanjem broja jedan na svjetskoj ljestvici, jasno se etablirala kao jedna od velikih prvakinja" poručio je Simon.

Španjolka Carla Suarez Navarro naklonila se Australki na velikoj karijeri.

"Predstavljala si naš sport na tako jedinstven način. Tenisu će nedostajati tvoja klasa i prekrasan stil. Želim ti samo najbolje!"

image
SCOTT BARBOUR Afp

Linker
02. svibanj 2024 12:21