Donna Vekić

 O.behrendt/Imago Sportfotodienst/profimedia
ISKRENA ISPOVIJEST

Donna Vekić otkrila da se zamalo umirovila: ‘Dotakla sam najnižu točku, pomogle su mi dvije osobe‘

Krizni period dogodio se 2021. nakon što je poražena u prvom kolu Indian Wellsa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. lipanj 2023. 23:28

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (trenutno 23. na WTA ljestvici) otkrila je kako je prije nekoliko godina ozbiljno razmišljala o prestanku karijere. Krizni period dogodio se 2021. nakon što je poražena u 1. kolu Indian Wellsa od Astre Sharme, tenisačice koja je do glavnog turnira došla kroz kvalifikacije. Tada su joj, otkrila je 26-godišnja Osječanka, pomogle riječi potpore Marije Sakkari i Ajle Tomljanović.

- Izgubila sam u prvom kolu. Mučila sam se, i dalje sam imala bolove u koljenu. Vidjela sam Ajlu i Mariju nakon meča i rekla kako jednostavno ne mogu više ovo raditi. Ne mogu nastaviti igrati na ovoj razini. Zbilja sam se mučila čitavo to razdoblje, a taj je meč bio nešto poput najniže točke na kojoj sam ikada bile. A one su mi rekle: "Iduće godine u ovo vrijeme bit ćeš na puno boljem mjestu. Ne odustaj, tvoj tenis će se vratiti". To mi je puno pomoglo - kazala je Vekić.

Hrvatsku tenisačicu u petak očekuje četvrtfinale WTA 500 turnira u Berlinu protiv Avanesjan nakon što je svladala aktualnu wimbledonsku pobjednicu, treći ženski reket svijeta, Kazahstanku Jelenu Ribakinu.

Linker
01. srpanj 2024 20:36