getty images
VALJDA SU SVI NAUČILI

Donna Vekić progovorila o sramotnoj uvredi: 'Nije mi lako. Ovo je veliko razočaranje'

Desetak dana nakon skandala koji je bacio ljagu na cijeli tenis, oglasila se i 'prozvana' hrvatska tenisačica Donna Vekić. 18-godišnja Osječanka je otkrila da proživljava teške dane, ali i da nije razgovarala s Nickom Kyrgiosom, koji ju je ni krivu ni dužnu uvrijedio na turniru u Montrealu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2015. 17:18

Podsjetimo, zločesti dečko australskog tenisa je u 2. kolu ATP turnira u Montrealu dobacio svom protivniku Stanislasu Wawrinki: "Kokkinakis ti je poševio curu. Žao mi je što ti to moram reći stari", rekao je 20-godišnji Australac deset godina starijem Švicarcu i zakotrljao 'lavinu'.

Kyrgiosov neprimjeren komentar, u kojem je doveo u vezu svog suigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa i djevojku Stana Wawrinke, a pretpostavljalo se da je mislio upravo na Donnu Vekić, šokirao je javnost i zgrozio Švicarca.

Iako se Kyrgios ispričao, a kažnjen je i s 10.000 dolara od strane ATP-a, njegov brat Christos je otišao i korak dalje pa je par dana poslije izbačen iz jedne radio emisije u Sydneyju nakon što je izjavio: 'Donna očito voli Kokka (Kokkinakisa)'.

Sve je to pogodilo mladu tenisačicu, koja uz sve ove probleme već dugo bilježi razočaranja i na terenu (trenutno je tek 128. tenisačica svijeta).

"Nije mi lako. Pokušavam se skoncentrirati na svoj tenis i svoj sljedeći meč", izjavila je Donna u razgovoru za kanadski portal The Province, jasno dajući do znanja da je svjesna kako će je negativni komentari pratiti još neko vrijeme.

Prije nego je odgovorila na pitanje je li pričala s bilo kojim od trojice tenisača umiješanih u slučaj, Donna je uzela dužu pauzu:

"Ne znam. S Kyrgiosom nisam razgovarala. Ali ovo je veliko razočaranje za naš sport i ja se nadam da se tako nešto više nikada neće ponoviti", rekla je Donna i kratko odgovorila na pitanje 'misli li da je bilo tko od tenisača naučio nešto iz cijelog slučaja':

"Nadam se!".

Donna bi najradije zaboravila nemili incident, trenutno joj je u fokusu ipak povratak u pravu formu i napredovanje na WTA ljestvici.

"Svaka karijera ima uspone i padove. Ja sam napredovala jako brzo, ali pokazalo se da nisam još bila spremna za tu najvišu razinu tenisa. Druge djevojke bile su psihički jače, ali nadam se da ću se uskoro vratiti u TOP 100. Naporno treniram i osjećam da sve polako dolazi na svoje mjesto. Prije bih na sebe natovarila preveliki pritisak. Razmišljala sam na način, 'ne bih smjela gubiti', ali ustvari nisam tako strelovito trebala poletjeti, preda mnom je sada dug put", zaključila je Donna.

Linker
22. rujan 2024 20:53