Screenshot: Instagram / Screenshot: Instagram
ODRŽAN ŽDRIJEB

DONNA VEKIĆ SAZNALA IMENA PROTIVNICA NA VIRTUALNOM MADRID OPENU 'Daleko sam od profesionalaca u svijetu igara, ali dat ću sve od sebe'

Piše: HinaObjavljeno: 24. travanj 2020. 22:59

Hrvatska tenisačica Donna Vekić doznala je imena suparnica na Mutua Madrid Open Virtual Pro turniru koji se neće igrati na terenima Caja Magica, već na igraćim konzolama.

Naime, od 27. do 30. travnja ponajbolji tenisači i tenisačice svijeta predvođeni Rafaelom Nadalom okušat će se u računalnoj teniskoj igri, a među će biti i hrvatska tenisačica.

Dio fonda od 300.000 eura ići će profesionalnim tenisačima i tenisačicama koji su uslijed ove pandemije koronavirusa najviše pogođeni, a 50.000 će biti donirano u fond za borbu protiv koronavirusa.

"Daleko sam od profesionalaca u svijetu igara, ali dat ću sve od sebe i radujem se što ću svoje sposobnosti testirati s najboljim na WTA touru," rekla je naša tenisačica.

Vekić će igrati u skupini 4 zajedno s pobjednicom prošlogodišnjeg Madrid Opena Nizozemkom Kiki Bertens, Kanađankom Eugenie Bouchard, te Njemicom Angelique Kerber.

U skupini 1 su Španjolka Carla Suarez, Čehinja Karolina Pliskova, Švicarka Belinda Bencic, te Francuskinja Fiona Ferro. U skupini 2 će snage odmjeriti Ukrajinka Elina Svitolina, Britanka s australskom putovnicom Johanna Konta, Rumunjka Sorana Cirstea i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Kanađanka Bianca Andreescu, Amerikanka Madison Keys, Dankinja Caroline Wozniacki i Francuskinja Kristina Mladenovic nalaze se u skupini 3.

Muški dio turnira predvodi Španjolac Rafael Nadal koji je u Madridu slavio pet puta, no u virtualnom svijetu nema previše iskustva. Prije nekoliko dana je priznao kako se u životu samo jednom okušao u virtualnom tenisu. I nije dobro prošao.

Jedan od najboljih tenisača svih vremena igrat će u skupini A u kojoj su i Britanac Andy Murray, Francuz Gael Monfils i Kanađanin Denis Shapovalov.

U skupini 2 se nalaze Austrijanac Dominic Thiem, Amerikanac John Isner, Argentinac Diego Schwartzman i Španjolac David Ferrer, koji se za ovu priliku vratio iz mirovine.

Grk Stefanos Tsitsipas, Talijan Fabio Fognini, Japanac Kei Nishikori i Amerikanac Frances Tiafoe su u skupini 3, dok će Nijemac Alex Zverev, Belgijanac David Goffin, Francuz Lucas Pouille i Rus Karen Kačanov igrati u skupini 4.

Dvoje najboljih iz svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a potom se igra na ispadanje.

"Imali smo odličan odziv svih igrača. Od prvog trenutka kada je zamišljena inicijativa, bili su spremni pomoći. To je prvi virtualni turnir. Bit će to fantastičan turnir, igrači su spremni i sigurno će biti spektakularno," kazao je direktor turnira Feliciano Lopez.

osljednji profesionalni teniski turniri odigrani su početkom ožujka, kad je sezona prekinuta. Zasad su otkazani ili odgođeni svi turniri koji su bili u kalendaru do 13. srpnja.

Linker
21. travanj 2024 08:36