Instagram
RIJEŠILA PROBLEM

FOTO Donna Vekić se javila nakon operacije: Djelići hrskavice ‘prošetali‘ su mi po koljenu...

Osječanka nakon osmine finala Australian Opena u Švicarskoj morala riješiti probleme s ozljedom
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. veljača 2021. 15:08

Donna Vekić u srijedu je u Bernu podvrgnuta operaciji na desnom koljenu, koje je ozlijedila tijekom Australian Opena gdje je dospjela do osmine finala i izgubila od kasnije finalistice Jennifer Brady.


Za operaciju, koju je izveo vrhunski stručnjak Roland Biedert, može se napisati da je bila rutinska. Zapravo, ispostavilo se da je bila rutinska, jer dok se nije “ušlo” u koljeno, nije se točno znalo u čemu je problem.


- Djelići hrskavice su se “prošetali” po mom koljenu, ali sada je sve počišćeno i na svom mjestu - javila nam se 24-godišnja Osječanka iz svoje bolničke sobe u Bernu.

image
BRANDON MALONE Afp


Operacija je, dakle, uspjela i pacijentica se osjeća odlično, što je najvažnije.


- Ostajem u Bernu tjedan dana, do kontrole i ako tada sve bude u redu, najvjerojatnije se vraćam u Hrvatsku, gdje ću nastaviti s rehabilitacijom.


Istina je da kod svake ozljede i operacije treba biti maksimalno oprezan, pogotovo u periodu rehabilitacije, ali za očekivati je da će Donna biti spremna vratiti se tenisu i WTA Touru negdje od sredine travnja kad će se teniska karavana preseliti u Europu i otvoriti sezonu zemljanih terena.


- Da, to je nekakav cilj, biti spremna igrati na zemlji. Ovisno o tome kako će se koljeno ponašati, nadam se da ću za dva do tri tjedna početi s laganim treninzima.


Da joj se nije dogodila ta ozljeda koljena, a javila se još za vrijeme meča 1. kola protiv Kineskinje Yafan Wang i zatim pogoršavala iz dana u dan, makar je pobjeđivala Nadiju Podorosku i Kaiu Kanepi, tko zna što bi bilo? Možda bi Donna igrala u finalu Australian Opena protiv Naomi Osake?


- Ma, to se nikada ne zna - nasmijala se Donna na naše zapažanje.


- Kad sve realno pogledam, ne znam kako sam uopće uspjela doći do osmine finala s takvim koljenom.
Ona je tek na početku drugog seta susreta s Brady zatražila medicinsku pomoć, do tada je uspješno skrivala da ima problema. A ništa, proći će i ovih dva mjeseca, Donnu ćemo ponovo gledati na teniskom terenu u travnju.

Linker
26. travanj 2024 18:45