U RODNOM GRADU

Donna Vekić u Osijeku: 'Malo ću predahnuti, pa u Madrid po nove pobjede!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. travanj 2014. 21:31

Donna Vekić stigla je u rodni grad jučer poslije podne. Uskrs u Maleziji nepovratno joj se usjekao u najljepše sjećanje. Osvojila je svoj prvi WTA turnir, Kuala Lumpur bio je poprište njezine, za sada, najblistavije teniske partije. Mlada je Osječanka, što je činjenica koju uvijek i svuda s ponosom i radošću ističe, od tog finala, od pobjede nad Dominikom Cibulkovom od Donne postala Madona. Ikona hrvatskog ženskog tenisa, osječkog sporta. Ponos Hrvatske. Djevojka na pragu punoljetnosti, a tako uspješna. Godine prolivenog znoja, treniranja, vježbanja, upornosti, nerijetko odricanja od dijela mladalačkog života, sve to dolazi na naplatu. Donna Vekić uzela je prvi WTA, nitko ne sumnja da će ih biti još.

U pratnji oca Igora, čovjeka koji dugi niz godina stoji na čelu projekta stvaranja vrhunske tenisačice, vratila se nakon dugog puta iz Malezije u grad na Dravi. Nakratko.

- Već u četvrtak ću se u pratnji trenera Davida Felgatea vratiti uobičajenim obvezama, treninzima i pripremama za nastavak sezone. Za pravi odmor nemam vremena, tek za posjet gradu i obitelji. Iskreno, ono što mi najviše u ovom trenutku treba je baš odmor. Vrijeme da se slegnu emocije i dojmovi - kazala nam je Donna Vekić.

A emocije su na vrhuncu. Još uvijek. Nisu nimalo okopnile od trenutka kada su je obuzele dok je u znak pobjede nad Cibulkovom podignula ruke u zrak.

- Bio je to za mene po svemu nevjerojatan tjedan. Ma, toliko sam sretna da još ne mogu vjerovati kako se sve odvilo. Iskreno, spasila me kiša. Kad god sam zapela, uslijedio je prekid poslije kojeg sam se vraćala bolja i uspješnija. Tako je to, do pravog rezultata mora se puno toga ili sve poklopiti. Meni jest ovaj put.

Sreća prati hrabre. Ali prati i one koji znaju i mogu. Donna je sve to htjela i potaknula. Najmlađa je svjetska tenisačica u Top 100, trenutačno je na 65. mjestu. Fantastično, ali to nije kraj. Vrijedi ona za još bolje.

- Na idućim turnirima tražit ću i bolju poziciju. No, to je ono što će doći. Sada su preda mnom druge obveze. Spremanje za idući turnir.

Taj je...

- Madrid. Kada se ovo što je bilo slegne i kada se vratim treninzima, nema druge nego sve misli usmjeriti na igranje u Madridu s jednim ciljem, igrati što bolje, što kvalitetnije i dogurati što dalje - zagonetno je s osmijehom rekla Donna Vekić.

Igrat će se na zemljanom podlozi, za razliku od "tvrdog" Kuala Lumpura.

- U godinama kada sam počinjala, igrala sam baš na zemljanim terenima, ali onda sam se morala prilagođavati drugim podlogama. Da, Madrid će i zbog zemlje biti zanimljiv - kaže Donna.

Pod budnim okom oca Igora u nestrpljenju susreta s ostalim članovima obitelji nakon dugog puta jučer je poslijepodne doputovala iz Malezije u Osijek. Mnogi su je zvali, željeli joj stisnuti ruku, čestitati, novinarska je znatiželja bila na vrhuncu. Ali tata Igor je razborito i nakon Donnina velikog uspjeha odlučio izabrati ono zbog čega je i došla kući. Njegova je Donna-Madona u obiteljski dom došla na odmor pa je tata učinio sve da je zaštiti pritiska znanih i neznanih, čak i medija. Treba to razumjeti i uvažiti.

Donna Vekić već je sada briljantna tenisačica, sportašica koja će još jako puno toga o sebi reći. Trebaju joj i mir i odmor za nove pobjede kojima će nam donositi radost i ponos. Pobjeda u Maleziji, sigurni smo, samo je početak. Makar, teret joj na leđa ne treba stavljati, ima ga dovoljno u vlastitoj želji da trofej iz Kuala Lumpura ne ostane usamljen.

Linker
25. rujan 2024 01:26