AFP
ATP CHENNAI

Draganja i Pavić nisu uspjeli

Piše: HinaObjavljeno: 05. siječanj 2014. 17:37

Švicarac Stanislas Wawrinka osvojio je ATP turnir u indijskom Chennaiju pobijedivši u finalu Francuza Edouarda Rogera-Vaselina s 7-5, 6-2.

Wawrinka je, kao kroz cijeli ovaj tjedan, bio vrlo autoritativan u meč u kojem je slavio pobjedu nakon sat i 35 minuta igre. Švicarac je najveći dio posla odradio u završnici prvog i početkom drugog seta. Roger-Vasselin je imao servis kod 5-5 za siguran odlazak u tie-break, međutim Wawrinka je iskoristio petu ponuđenu break-loptu u setu i osigurao priliku za osvajanje prve dionice na vlastitom servisu. Učinio je to besprijekorno.

U drugom je setu Wawrinka od prvih pet osvojio četiri gema, breaknuvši pritom Francuza u dva navrata. U toj je seriji Švicarac izvukao i jedinu break-loptu s kojom je bio suočen u današnjem susretu.

Wawrinki je to peti naslov u karijeri, a za pobjedu je dobio 72.490 dolara i 250 ATP bodova.

Mladi hrvatski tenisači Marin Draganja i Mate Pavić poraženi su u finalu parova na ATP turniru u indijskom Chennaiju od Šveđanina Johana Brunstroma i Danca Frederika Nielsena s 2-6, 6-4, 7-10.

Splitski tenisači ostali su bez svog prvog naslova u uzbudljivom susretu, koji je odlučen u "tie-breaku". Draganji (22) je ovo bilo prvo ATP finale u parovima, a dvije godine mlađem Paviću treće, no još uvijek čeka premijerni naslov. Mate Pavić je u prošle dvije godine s Ivanom Dodigom gubio finala parova jedinoga hrvatskoga ATP turnira u Zagrebu.

Linker
24. rujan 2024 03:25