AFP
ATP CHENNAI

Draganja i Pavić u Chennaiju izborili prvo ATP finale, Wawrinka i Vasselin za naslov

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2014. 22:32

U finalu ATP turnira u indijskom Chennaiju igrat će prvi i sedmi nositelj - Švicarac Stanislas Wawrinka i Francuz Edouard Roger-Vasselin.

Osmi tenisač svijeta Wawrinka u polufinalu je izbacio petog nositelja Vaseka Pospisila. Wawrinka je dobio prvi set sa 6-4, a u drugom mu je Kanađanin predao meč pri rezultatu 5-5. Švicarcu će ovo biti 14. finale u karijeri, a dosad je osvojio četiri naslova, uključujući i Chennai prije tri godine.

U drugom je polufinalu Roger-Vasselin bio bolji od šestog nositelja, Španjolca Marcela Granollersa, sa 6-2, 4-6, 6-3. Francuz dosad u karijeri nije osvojio nijedan pojedinačni naslov, a jedini je finale igrao lani u Delray Beachu. Protiv Wawrinke je dosad igrao dva puta, te ostvario jednu pobjedu.

Spomenimo još da se turnir u Chennaiju igra na tvrdoj podlozi, a nagradni fond iznosi 459.140 dolara.

Draganja i Pavić u finalu parova!

Hrvatski teniski duo Marin Draganja i Mate Pavić izborili su finale ATP turnira u Chennaiju, nakon što su u polufinalu bili bolji od trećih nositelja – Andrea Begemanna i Martina Emmericha sa 7-6(5), 6-4...

Draganja i Pavić izborili su prvi zajednički ATP finale nakon sat i 25 minuta sjajnog tenisa. Naša je kombinacija u potpunosti iznenadila Nijemce, koji su bili nadomak toga da odvuku meč u treći set. Naime, nakon što su izgubili prvu dionicu, Begemann i Emmerich su imali vodstvo 3-0, te 0-30 na servis našeg para. Međutim, nisu napravili break, a do kraja susreta su osvojili još samo jedan gem.

U finalu će naši mladi tenisači (Draganja 22, Pavić 20) igrati protiv švedsko-danske kombinacije Johan Brunstrom i Frederik Nielsen, koja je dan ranije bila bolja od rusko-indijske kombinacije Kačanov / Myneni sa 6-4, 6-3. Brunstrom i Nielsen su postavljeni za četvrte nositelje turnira.

ATP Chennai, parovi, polufinale:

Pavić/Draganja – Begemman/Emmerich 7-6(5), 6-4

ATP Chennai, polufinale:

Wawrinka (1) - Pospisil (5) 6-4, 5-5, predaja Pospisila

Roger-Vasselin (7) - Granollers (6) 6-2, 4-6, 6-3

Linker
23. rujan 2024 07:09