Francisco Cerundolo
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
ZASLUŽIO ZAVRŠNI PLJESAK

Drama u finalu Split Opena: Argentinac u pravoj triler završnici osvojio Challenger na Firulama

‘Jako sam sretan, bio je ovo nevjerojatan tjedan prepun dugih i teških mečeva‘.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. listopad 2020. 20:39

Argentinski tenisač Francisco Cerundolo je pobjednik inauguralnog challengera Split Open, koje se proteklog tjedna održao na Firulama. On je u finalu nakon jednog sata i 52 minute, u tie-breaku trećeg seta svladao prvog nositelja, Portugalca Pedra Sousu. Pred kraj se odvijala prava drama, jer je Argentinac dvaput propustio servis za titulu, kod 5:4 i 6:5, ali nije odustao i nije se prestao boriti. U tie-breaku je poveo 5:2 i ipak zadržao mirnoću za osvajanje prvog naslova na ovoj razini. Sousi je ovo bilo 14. finale challengera, osmi put je ostao s utješnom nagradom.


- Jako sam sretan, bio je ovo nevjerojatan tjedan prepun dugih i teških mečeva. Borio sam se u svakom meču i vjerujem da će ovo biti tek prvi u nizu mojih trofeja. Nadam se da ću sljedeće godine igrati sva četiri Grand Slam turnira – rekao je poslije meča slavljenik, 22-godišnjak iz Buenos Airesa.


Od sreće, a sigurno i zbog nagomilanog umora, legao je na zemlju nakon posljednjeg poena dok su mu gledatelji pljeskali na zasluženom naslovu.


- Bio sam nervozan i umoran pri kraju meča, nisam više mogao ni razmišljati. Drago mi je da sam unatoč tomu dobio novu priliku i ipak pobijedio – kazao je Cerundolo koji je čak četiri pobjede ovog tjedna ostvario u tri seta, što dovoljno govori o njegovoj mentalnoj stabilnosti. Pokazao ju je i dan ranije u polufinalu protiv Duje Ajdukovića igranom po olujnom jugu.


- Uh, jučer je bilo nemoguće igrati. Samo sam gađao sredinu terena jer sam inače sve promašivao. To je bila prava mentalna pobjeda - prisjetio se Argentinac koji će prvi put ući među Top 200 na ATP listi. Za naslov u Splitu pripast će mu i 6190 eura, a poraženom Sousi 3650 eura.


FINALE: Cerundolo - P. Sousa 4:6, 6:3, 7:6(4).

Linker
27. travanj 2024 14:42