KELLY DEFINA/AFP/PROFIMEDIA Kelly Defina/Afp/Profimedia
SLAO MU POSEBNE PORUKE

‘Dugo nisam vidio takvu prevaru! To je bolesno‘ Javio se čovjek koji je pisao povijest sa Đokovićem

‘Nitko ne zna njegov idući korak. Jasno je da ga je to psihički utjecalo, dugo će ga boljeti‘
Piše: SNObjavljeno: 21. siječanj 2022. 09:03

Tri dana nakon deportacije Novaka Đokovića iz Australije oglasio se i jedan od ključnih ljudi u njegovom stručnom stožeru, trofejni teniski trener Marián Vajda. Slovak već dugi niz godina surađuje s najboljim tenisačem svijeta, ali ovog puta po dogovoru nije s njim putovao u Australiju. Vajda je planiran za Roland Garros i US Open, a Goran Ivanišević za Australian Open i Wimbledon.

- Ne mogu razumjeti zašto su mu to napravili, dugo nisam vidio takvu prevaru. Za manipulaciju informacijama uvelike su krivi mediji, posebno australski koji su stalno pisali protiv Đokovića, rekao je Vajda pa nastavio:

- Kada sam čuo što se događa ostao sam u šoku. Ne znam kako bih se psihički snašao da sam tamo. Bilo mi je teško i kod kuće u Bratislavi, nisam vjerovao da se tako nešto može dogoditi. Svi su znali da je tamo otputovao samo s jednim ciljem, a to je obraniti trofej.

Vajda je otkrio kako je za vrijeme čitave drame bio u kontaktu s Novakom Đokovićem.

- Dopisivali smo se, ali nismo razgovarali telefonom. Slao sam mu ohrabrujuće poruke, ali sigurno je jako patio. Ponizno je sve podnosio, ali ono što su mu učinili sigurno je ostavilo traga. Bio je to politički proces. To će sigurno imati značajne posljedice, to je bio napad na njegovu privatnost, njegovu obitelj.

Na pitanje zašto se toliko boje Novaka u Australiji, Vajda je rekao:

- To je bolesno, pogrešno, samo dokaz duge izolacije. Australija forsira politiku zatvaranja, a to je sada posljedica striktne provedbe cijepljenja. To je posljedica postavljenih pravila, a u stvaranju i kvarenju javnog mnijenja i odnosa s Novakom posebno su pomogli mediji.

Wajda govori o Novakovom sljedećem koraku.

- Nisam se čuo s njim otkako je stigao u Beograd. Nitko ne zna njegov idući korak. Jasno je da ga je to psihički utjecalo, dugo će ga boljeti, teško će mu biti to izbaciti iz glave. Ali, Novak je snažan i još nije rekao posljednju riječ u tenisu.

Linker
18. travanj 2024 14:43