AFP
R. GARROS

Dvoboj ljepotica u Roland Garrosu: Maria Šarapova i Eugenie Bouchard za finale

Obje su do polufinala došle pobjedama u tri seta, Šarapova je svladala Muguruzu, a Bouchard je bila bolja od Suarez Navarro
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 04. lipanj 2014. 02:00

Budućnost je stigla i ime joj je - Eugenie Bouchard! Kanadski mediji luduju, njihova Genie ponovno je u polufinalu Grand Slama. Nakon što je šokirala svijet u Australiji, najbolja 20-godišnjakinja na WTA Touru pokazala je da Melbourne nije bio slučajnost.

Do novog je polufinala stigla preko Carle Suarez Navarro. Pobjednica nad Ajlom Tomljanović dugo će se lupati u glavu zbog ovog poraza. Imala je sve, vratila se nakon izgubljenog prvog seta i vodila 4-1 u trećem. Trebao je to biti nastavak najboljeg razdoblja u njezinoj karijeri. Prije mjesec dana osvojila je prvi WTA naslov (Oeiras) i s 25 godina na Touru, na kojem se događaju stalne promjene, postala jedna od kandidatkinja za napad na Top 10. S ovom pobjedom bila bi blizu, ali preostaje joj čupanje kratke kose jer tim će putem sada ići ljepuškasta Kanađanka.

Bouchard je prototip zvijezde prema WTA standardima. Plavokosa, komunikativna, mamac za sponzore i jako, jako dobra na velikoj sceni. Prgava kada treba biti, djevojka koja previše ne mari za konvencije.

Kada su je fotoreporteri uoči Fed Cupa protiv Slovačke zamolili da, u skladu s tradicijom, stisne ruku Kristini Kučovoj, odbila je to uz objašnjenje “ne znam čemu te gluposti, mi smo ovdje da bismo pobijedile jedna drugu”. U jučerašnjem je boju iskoristila treću meč-loptu i vrištala od sreće.

- Ne sjećam se jesam li ikada odigrala teži meč od ovog - kazala je na terenu na francuskom, na oduševljenje pariške publike.

Njezin bi polufinale bio pravi dvoboj generacije da se nije ispriječila - Marija Šarapova. Garabińe Muguruza, senzacionalna pobjednica nad Serenom Williams, imala je 6-1, 5-4 i do kraja dobila - jedan gem. Šarapova je četvrti put u nizu u polufinalu Roland Garrosa. Dvoboj krasotica bit će mamac za fotoreportere, ali i konačni test za Bouchard. Ždrijeb izgleda kao rođen za iznenađenja, Šarapova je jedina preostala od pravih, velikih favoritkinja.

Linker
25. rujan 2024 11:18