ROGER PARKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Roger Parker/Alamy/Alamy/Profimedia
SRBIN NA UDARU

‘Eksplodirao‘ na Novaka Đokovića, više nije mogao šutjeti: ‘Zašto to još nisi napravio!? Radiš veliku štetu‘

Dvojica španjolskih tenisača izravno su pogođena odbijanjem Đokovića da odustane od prijave za US Open
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 14:56

Prisutnost Novaka Đokovića na popisu tenisača prijavljenih za US Open, unatoč činjenici da on gotovo sigurno neće moći igrati, jer nije cijepljen, izazvala je bijes među nekoliko tenisača koji zbog toga igraju kvalifikacije.

Jedan od onih koji igra kvalifikacije, Liam Broady, požalio se na društvenim mrežama kako "slučaj Đoković" šteti nekim tenisačima.

"Trebalo bi postojati pravilo protiv kasnog otkazivanja na Grand Slam turnirima kada znate da nećete igrati. Prvom nositelju u kvalifikacijama stvarno je teško vidjeti na listi prijavljenih igrače za koje zna da neće igrati, a na popisu su glavnog ždrijeba, zbog čega on još uvijek mora proći kroz kvalifikacije."

Da se Đoković povukao ranije, prvi nositelj kvalifikacija automatski bi bio u glavnom ždrijebu turnira. Broady se također žalio na kritičare svoje tvrdnje koji kažu da mu je bolje da napreduje na ATP ljestvici umjesto da se žali. "Mislim da je ludo da je odgovor ljudi: Poboljšaj se. Gdje vam je logika ljudi?"

Dvojica španjolskih tenisača izravno su pogođena odbijanjem Novaka Đokovića da odustane od prijave za US Open unatoč činjenici da neće moći igrati turnir. Prvi od njih je Carlos Taberner, koji igra kvalifikacije US Opena, a koji je startao kao treći alternativni tenisač na rezervnoj listi nakon Jacka Socka (koji je ušao u ždrijeb zbog odustajanja Reillyja Opelke), te JJ Wolfa (koji je dobio pozivnicu), pa bi u slučaju da se Đoković nije pojavio u ždrijebu Španjolac odmah bio u glavnom turniru.

Drugi Španjolac pogođen Đokovićevim odbijanjem da odustane od US Opena je Pol Martín, koji bi upao u kvalifikacije US Opena da je Đoković ranije odustao od turnira.

Opet, srpski tenisač samo koristi pravila koja su na snazi...

Linker
18. svibanj 2024 17:47