NIJE SVE TAKO BIJELO

Englezi na nogama, a sve zbog grudnjaka: Prekršila pravila, ali izbjegla kaznu!

Atraktivna kanadska tenisačica Eugenie Bouchard (21) podigla je prašinu u Wimbledonu zbog kršenja strogog kodeksa odijevanja. Naime, pravila u All England Clubu nalažu da svaki komad odjeće i obuće mora biti isključivo bijel, a Bouchard to nije doslovno poštivala.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. srpanj 2015. 12:36

Bouchard je u meču 1. kola protiv Kineskinje Ying-Ying Duan imala bijelu opravu, ali je isto tako ispod nje imala crni grudnjak čije su se naramenice mogle vidjeti ispod dresa. Primjetila je to i sutkinja Louise Engzell koja je potom u pravilnik išla provjeriti da li je došlo do kršenja pravila, ali nije se odlučila reagirati i sankcionirati Kanađanku.

Upitana nakon meča da li je znala da je njezin grudnjak bio sporan Bouchard je odgovorila: "Nisam uopće bila toga svjesna. Nitko mi nije ništa rekao o mom grudnjaku".

Zanimljivo, zadnji tenisač koji je kažnjen u Wimbledonu zbog kršenja strogo bijelog kodeksa odijevanja bio je veliki Roger Federer čije su tadašnje tenisice imale narančaste đonove.

Inače, Bouchard, trenutno 12. svjetska tenisačica, je meč 1. kola protiv Duan izgubila sa 7:6(3), 6:4 i tako nastavila katastrofalan rezultatski niz budući joj je to bio deveti poraz u zadnjih 11 susreta.

Linker
21. rujan 2024 08:52