CLIVE BRUNSKILL Afp
U LOVU NA VIŠI RANG

Evo tko sve prijeti Hrvatskoj nakon pobjede protiv Srbije: ‘Ova ekipa može samo napredovati...‘

Hrvatska je pobjedom izborila play-off ovog natjecanja koji će se održati tijekom studenoga ove godine
Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2022. 17:32

Ova ekipa može samo napredovati, kazala je Petra Martić koja je donijela Hrvatskoj ključni drugi bod u borbi sa srpskim tenisačicama na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa u turskoj Antalyji.

Hrvatska je pobjedom izborila play-off ovog natjecanja koji će se održati tijekom studenoga ove godine, a za plasman u Svjetsku skupinu 2023. godine.

"Definitivno je ovo bio jako težak meč, i fizički, i po trajanju, i mentalno. Izvukla sam se ‘iz mrtvih’ nekoliko puta," kazala je Martić nakon što je u dramatičnom i dugotrajnom meču protiv Aleksandre Krunić slavila 4-6, 7-5, 6-4.

"Meč je bio jako bitan, obje smo to osjećale, i jako mi je drago da sam uspjela pobijediti. Bili smo super ekipa ovih sedam dana i mislim da nam je i to dalo dodatnu snagu i motivaciju, te nam pomoglo u ključnim trenucima. Koji je domet ove ekipe? Dobro pitanje na koje nema odgovora. Svakako se veselim novim susretima. Imamo dovoljno vremena da se Donna vrati nakon ozljede, da Ana počne podizati formu… Petra igra super, tako da ova ekipa može samo napredovati," dodala je Martić.

U prvom meču Petra Marčinko je bila bolja od Lole Radivojević sa 6-1, 2-6, 6-0.

"Današnji meč je bio dosta dobar. Bilo je uspona i padova, ali na kraju je bila pobjeda, što je najvažnije. Tijekom cijelog tjedna sam dobila dosta prilika za igranje, što mi je jako dobro iskustvo," kazala je Marčinko.

"To što sam bila s ovako dobrim igračicama i što sam bila u timu će mi doprinijeti dosta u budućnosti. Jako sam zadovoljna cijelim tjednom, iako je bilo treme. Ovo je dosta drugačije od pojedinačnih nastupa, ovdje si dio ekipe, igraš za svoju državu i svakako nastojiš dati sve od sebe. Atmosfera je dosta drugačija nego kad si sam," dodala je.

Izbornica Iva Majoli također je bila izuzetno zadovoljna ostvarenim.

"Nakon dugih deset godina uspjeli smo se plasirati u razigravanje za skupinu iznad. Dali smo priliku Petri Marčinko, osjetila sam da je uz Petru Martić u najboljoj formi. Mislim da je pred njom vrhunska karijera i drago mi je što je već postala dio tima. Uz Anu Konjuh i Donnu Vekić, koje su s nama deset godina, ponovno je tu Petra Martić, tako da vjerujem da ćemo sljedećih nekoliko godina igrati u punom sastavu i veseliti se s Hrvatskom kao i naši Davis Cup igrači”, izjavila je Iva Majoli.

Osam reprezentacija iz Prve skupine, među kojima je Hrvatska, i osam reprezentacija koje će ovog vikenda izgubiti u kvalifikacijskim susretima (osim Bjelorusije, koja je do daljnjega izbačena iz natjecanja) igrat će u studenom u doigravanju za tzv. Qualifier rang. Hrvatska zbog pozicije na rang listi neće biti među nositeljima, pa su potencijalni suparnici Francuska, Njemačka, Nizozemska, Rumunjska… Datum izvlačenja parova bit će objavljen naknadno.

Linker
25. travanj 2024 11:51