Carlos Alcaraz

 CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
NESTVARNI IZNOSI

Evo tko uskoro postaje najplaćeniji tenisač na planetu. Takav ugovor nisu imali ni Đoković ni Nadal

U timu Carlosa Alcaraza očekuju da će ove godine dogovoriti produljenje s Nikeom
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. ožujak 2024. 07:03

Ne dogodi li se kakav neočekivan obrat, Carlos Alcaraz uskoro će postati najplaćeniji tenisač svijeta. Prema informacijama iz tima španjolske zvijezde, koje su se proširile teniskim rubrikama, Alcaraz bi tijekom ove godine trebao dogovoriti produljenje ugovora s Nikeom i to vjerojatno na razdoblje od 10 godina, s puno boljim uvjetima nego što ih ima sada.

Sadašnji je ugovor potpisan 2019. godine, dok Alcaraz još nije bio ni među 500 najboljih tenisača svijeta i dok su samo insajderi znali o kakvom se talentiranom klincu radi. Ni on ni njegov menadžer Albert Molina nisu mogli slutiti da će za pet godina otvoriti pregovore o multimilijunskom produljenju, no portal Punto de Break doznaje da su u Nikeu već pripremili nacrt novog ugovora te se žele osigurati da im neki drugi proizvođač sportske opreme ne preotme Alcaraza.

image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp

Osvajač US Opena 2022. i Wimbledona 2023. pritom ima jaku pregovaračku poziciju jer zna gdje je postavljena letvica. Njegov je rival (i prijatelj) Jannik Sinner, naime, 2022. potpisao s Nikeom na 10 godina za iznos od 15 milijuna eura po sezoni, odnosno 150 milijuna eura ukupno. Više je to nego što zarađuju Novak Đoković i Rafael Nadal s Lacosteom, odnosno Nikeom (obojica 10 milijuna eura godišnje), što Sinnera u ovom trenutku čini najplaćenijim tenisačem na planeti kad je riječ o sponzorskim zaradama.

Treba reći da se Talijan u tom trenutku tek približavao Top 10 društvu, imao je tek dva četvrtfinala Grand Slama, a budući da je Alcaraz sa svojih 20 godina trenutačno svjetski broj dva te da već ima dva Grand Slama u riznici, jasno je da može licitirati s još većim iznosima.

Prema informacijama Punto de Breaka, u njegovom bi timu bili zadovoljni s 20 milijuna eura po sezoni. Alcaraz je, za usporedbu, dosad od nagradnih fondova u cijeloj karijeri osvojio nešto manje od 25 milijuna eura.

image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp

Utrka Alcaraza i Sinnera mogla bi obilježiti 2024. i na sportskom planu, dakako pod uvjetom da tenisač iz Murcije izađe iz rezultatske krize (ove godine ima omjer 6-3). Sutra će Alcaraz u osmini finala Indian Wellsa igrati protiv Mađara Marozsána, dok Sinnera čeka domaći adut Ben Shelton.

Linker
13. ožujak 2024 07:04