MANAN VATSYAYANA Afp
IZOSTANAK NA POMOLU

Fanovi u strahu zbog Nadala, propušta najvažnije zemljane turnire, nastup na Roland Garrosu pod upitnikom?

Španjolac je odlučio da će se vratiti na teniske terene kada u potpunosti bude spreman za to
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 14. travanj 2023. 11:47

Od Australian Opena do Roland Garrosa. Period između ova dva Grand Slam turnira vremensko je razdoblje u kojem najveći španjolski tenisač svih vremena Rafael Nadal potencijalno neće stupiti na teniske terene. Naime, prema jučerašnjem pisanju Cadene, sigurnost da neće nastupiti na turniru u Barceloni je 90 posto. Na Twitteru je već objavljeno da u Barceloni neće igrati...

Nadalov tim im je poručio da trenutno prolazi kroz poteškoće te da se ne osjeća u potpunosti najbolje. Također je poznato da je 36-godišnjak odlučio da će se vratiti na teniske terene kada u potpunosti bude spreman za to. Španjolski tjednik Diario AS također prenosi da je pod upitnikom i nastup na Madrid Openu koji se održava tjedan nakon Barcelone.

Rafael Nadal je pobijedio u svakom finalu koje je igrao u Barceloni, a impresivan je i postotak pobjeda u pojedinačnim mečevima na turniru. Naime, Nadal je slavio u 94,3 posto mečeva koje je odigrao na zemlji Barcelone, a posljednji put podigao je trofej 2021. godine.

Postavlja se pitanje hoće li Nadal biti spreman za najveći zemljani turnir koji kreće 28. svibnja. Ako ne nastupi na Roland Garrosu, neće moći obraniti naslov te će ostati na njih 14, brojkom s kojom je ujedno i rekorder po osvojenim natjecanjima u Parizu.

Linker
27. travanj 2024 22:58