Srdjan Stevanovic Getty Images
KONTROVERZNI INTERVJU

'FEDERER JE LJUBOMORAN OD PRVOG DANA!' OTAC NOVAKA ĐOKOVIĆA 'UDARIO' PO NAJVEĆEM: 'Velik je, ali to se ne može reći o njegovoj ljudskosti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2020. 16:32

Već dugo traje rasprava u teniskim krugovima o tome tko je trenutno najbolji tenisač svih vremena, odnosno tko će to biti nakon što velika trojka - Federer, Nadal i Đoković završe svoje karijere.

Ako se pita oca Novaka Đokovića, a novinari srpskih Novosti baš su ga to pitali, onda je to svakako njegov sin.

- Rekao mi je: Tata, ove godine napravi vitrinu za sva četiri Grand Slam pehara. Novak neće samo biti najbolji svih vremena, bit će uvjerljivo najbolji. Bit će najbolji unatoč animozitetu koji anglosaksonski zapadni svijet ima prema njemu - kazao je Srđan Đoković.

Zamjerio je Rogeru Federeru na ponašanju u nekim trenucima.

- Dovoljno je usporediti kako se on ponaša kad gubi, a kako se Novak ponaša. Svaki put kad izgubi, Novak čestita suparniku i kaže mu: Bravo, majstore, bio si bolji. Federer je sjajan tenisač, ali to se ne bi moglo reći kada je riječ o njegovoj ljudskosti. On je ljubomoran na Novaka od trenutka kada se pojavio jer je znao da je bolji od njega i da će ga premašiti - dodao je Novakov otac.

Clive Brunskill/Getty Images
Clive Brunskill Getty Images

Što je rekao na optužbe o pjevanju srpskih domoljubnih pjesama, a što o podržavanju hrvatske reprezentacije?

- Ključ svega je u toj nevjerojatnoj netrpeljivosti i nepodnošenju da se netko tako sjajan, u svakom pogledu, rodio u Srbiji, da je Srbin i srpskoga roda. Novak i njegovi kolege, prijatelji, postali su svjetski prvaci u tenisu i pjevali su rodoljubne pjesme koje nisu nikoga vrijeđale, već su bile na radost i poticaj da i u budućnosti napreduju. Samo se Srbima patriotizam ubraja u grijehe, kad to rade drugi, onda je to vrlina. Novak ne da nije šovinist, ne da ne mrzi tuđe, nego sve države bivše Jugoslavije, sve te narode, smatra za svoje. Nikada među njima nije pravio razlike, pogotovo kad je trebalo pomoći ljudima i u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji... Pokazao je da je svjetski čovjek - rekao je Đoković stariji.

Linker
24. travanj 2024 01:50