Mladi Roger Federer i njegova supruga Mirka slave njegov prvi wimbledonski pehar

 Splash News/Splash/Profimedia
TEŠKO ODRASTANJE

Federer je u mladim danima morao čistiti WC-e, a u velikoj tragediji izgubio je vrlo blisku osobu...

Ostat će zapamćen kao velik tenisač i veliki gospodin. Međutim, nije uvijek bio smireni džentlmen
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2022. 13:47

Roger Federer ostat će zapamćen kao velik tenisač i veliki - gospodin. Međutim, nije uvijek bio takav, smiren i gospodin u svakoj situaciji. Kao tinejdžer bio je poznat kao vrlo temperamentan igrač. I stalno je razbijao rekete, toliko je bijesa izlazilo iz njega još u dječačkim danima. Pa su ga treneri koji su ga vodili kažnjavali tako da bi za slomljen reket morao čistiti WC.

Žestok temperament pratio je Federera i u prvim godinama profesionalne karijere.

"Trebale su mi dvije godine da pronađem vatru i led kako bih funkcionirao na terenu. Vatra mu je trebala da pobjeđujem, a led da mogu prihvatiti poraze i greške koje sam radio. Moja je karijera krenula uzlaznom putanjom kad sam to pronašao.

Jedan od najtežih trenutaka u karijeri bio mu je vezan uz bivšeg trenera Petera Cartera. Australac je trenirao Federera u njegovim tinejdžerskim godinama. Švicarac je često govorio da ima nešto australsko u sebi i da je to zasluga Cartera. Federer je kao mlad igrač bio jako nesiguran u svoje sposobnosti, a Carter mu je ubrizgao injekciju samopouzdanja za cijeli život.

Njihova suradnja nažalost završila je tragično. Carterova supruga Silvia vodila je tešku bitku s tumorom, koju je na kraju dobila. I htjela je to proslaviti sa suprugom. Na Federerov prijedlog 2002. posjetili su Južnoafričku Republiku, gdje su bili na safariju u Johannesburgu.

Peter i Silvia doživjeli su prometnu nesreću. Njihov Range Rover probio je ogradu mosta i pao u rijeku. Carter i vozač su poginuli na licu mjesta. Smrt trenera teško je pogodila Federera. "Tek tada sam shvatio koliko je tenis nevažan u životu", rekao je Federer prije nekoliko godina.

Linker
25. travanj 2024 20:54