Getty
UOČI AUSTRALIAN OPENA

FEDERER OBJASNIO SVOJ ODABIR Evo zašto se vjerojatno najbolji tenisač svih vremena odlučio za Ljubičića

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. siječanj 2016. 15:39

Uoči početka prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, Roger Federer objasnio je kako i zašto je angažirao Ivana Ljubičića u svoj trenerski stožer.

Novinari su Federera upitali kako je došlo do razlaza sa Stefanom Edbergom i kako se odlučio angažirati njegovu zamjenu?

"Mislim da se sjećam kako mi je Stefan upravo ovdje prošle godine rekao kako će to biti njegova zadnja godina. Tada sam s njim provjerio tu informaciju negdje oko Wimbledona. S Ivanom sam se dogovorio krajem godine. Tada mi je rekao kako on i Miloš neće nastaviti. Ja sam ga pitao: 'Jesi li slobodan? Da li si uopće zainteresiran?' Rekao mi je: 'Da, volio bih to napraviti'. Na kraju sam ga nazvao i konkretno pitao. Bio je jako uzbuđen. To je bio cijeli proces, više-manje“, objasnio je Federer.

Za vrijeme Ljubičićevih igračkih dana poznato je kako je Hrvat imao prijateljski odnos sa slavnim Švicarcem.

"Uvijek smo se jako dobro slagali, iako je on jedini koji me pobijedio u Baselu i Gstaadu. Zajedno smo bili i u teniskom odboru, pa smo i tamo razgovarali. Mislim da je to bila važna faza jer sam morao vjerovati Ivanu oko cijele promjene kroz koju smo prolazili i morao sam surađivati vrlo blisko s njime. Na kraju smo surađivali skupa jako dobro. Pred kraj karijere kada je on osnovao obitelj, ja sam imao obitelj, također smo više vremena provodili skupa. Isto tako pred kraj karijere više ste opušteniji na terenu. Uvijek smo ostali u kontaktu i bio sam sretan zbog njega kada je uspio kao Milošev trener“.

Na kraju je Federer upitan i da li je posebno prilagodio igru za Novaka Đokovića?

"Zapravo ne, To je više nešto što su mediji napisali. Uvijek brinem o svojoj igri, više nego o igri drugog igrača. Prošle sam godine bio prilično dobar protiv Novaka, a, naravno, tako moram nastaviti. Uvijek vjerujem da ima novih stvari koje možete naučiti, a uvijek postoji način da ostanete motivirani i gladni. Netko poput Ivana mi u tome može pomoći“, zaključio je Federer.

Linker
23. rujan 2024 23:25