Đoković mu se nikad neće približiti po popularnosti u svijetu
 AFP
MA OVO JE ŠALA

Federer očitao lekciju Đokoviću, Ronaldu i Messiju! Nije iz kuće izašao cijelu godinu, a sve ih je pomeo!

Federer je preskočio Messija s nevjerojatnim iznosom ako se zna da se oporavlja od dvije operacije
Piše: SNObjavljeno: 16. prosinac 2020. 21:49

Roger Federer neće po dobrome pamtiti ovu sezonu. Polufinale Australian Opena, potom operacija, pa još jedna i na kraju otkazivanje cijele sezone... No ako se pita njegovog menadžera, odnosno menadžericu - suprugu, onda je ova godina itekako fantastična...

Jer Švicarac je, za razliku od prošle godine, završio na tronu. Na vrhu ljestvice po zaradama. Inkasirao je 106,3 milijuna dolara od čega je okruglih 100 na sponzore.

image
Messi je pao na treće mjesto, a prošle godine je bio prvi
AFP

A ono što je najbolje od svega je da od veljače doslovno nije napuštao - kuću. Ali i to mu je bilo dovoljno da zagospodari planetom. I dovoljan dokaz koliko ga sponzori vole i ne pitaju za cijenu kad je Roger u pitanju.

Na drugom mjestu je Cristiano Ronaldo koji je zaradio 105 milijuna dolara (45 milijuna stiglo je od sponzora), a na trećem mjestu je Leo Messi koji je zaradio milijun manje (104), a 32 milijuna stižu od sponzora.

image
Ronaldo i dalje najviše uzima od sponzora u konkurenciji nogometaša
AFP

Potom slijede Neymar (95,5), LeBron James (88,2), Stephen Curry (74,4), Kevin Durant (63,9), Tiger Woods (62,3)...

Nama geografski najbliži vrhu je naš susjed Novak Đoković koji se nalazi na 23. mjestu, a inkasirao je 44,6 milijuna dolara, od čega je na njegov konto od sponzora stiglo 32 milijuna.

Linker
20. travanj 2024 06:21