ŠVICARCU DUBAI

Federer osvojio 78. turnir u karijeri i pretekao McEnroea na vječnoj ljestvici

Federer se napokon oslobodio Johna McEnroea i sad je sam na trećem mjestu svih vremena sa 78 naslova, iza Jimmyja Connorsa (109) i Ivana lendla (94).
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 01. ožujak 2014. 20:01

Način na koji je Roger Federer proslavio prvi naslov sezone i 78. u karijeri - rekao je sve. Olakšanje? Možda i više od toga...

Dugo je Tomaš Berdych nudio sliku tenisača koji je u predvorju raja. Ili barem predvorju predvorja raja. Ali je negdje po stazi, koja u tom trenutku nije izgledala zagonetno, zalutao i završio u paklu.

Svi koji su gledali Federera u pobjedi nad Novakom Đokovićem nisu vjerovali. Tomaš Berdych, koji je lani u polufinalu Dubaija svladao Švicarca i izgubio finale od Đokovića, imao je set i break, 3:2 u drugom.

A Federer? Nije lako objasniti gdje su lopte išle i što se pretvorilo od njegova drugog servisa, koji je u jednom trenutku bio na 4-20.

I onda se, baš kao i u meču s Đokovićem, nešto prelomilo. Federer je počeo igrati bolje, a Berdych kao Đoković u petak. Federer je odmah vratio break, pa načinio još jedan u 10. gemu.

U drugom gemu trećeg seta Federer je propustio 0:40, Berdych je dobio pet poena u nizu. U trećem gemu je Švicarac nakon 30:0 spašavao break-loptu, spasio i breaknuo za 3:1, pa otišao na 4:1. No, zamalo je sve prosuo u 7. gemu, ali Berdych nije iskoristio 15:30, uz izrazito loše reterniranje. A imao je četiri druga servisa.

Nova prilika nije došla na vrata Berdycha, koji je ostao kratak u pohodu na drugi naslov sezone. Nakon što je osvojio Rotterdam.

Federer se napokon oslobodio Johna McEnroea i sad je sam na trećem mjestu svih vremena sa 78 naslova, iza Jimmyja Connorsa (109) i Ivana lendla (94). Usput je šesti put otišao do kraja u Dubaiju, dva naslova više od Novaka Đokovića. Ipak, više od naslova Federera će zadovoljiti način na koji je to osvojio. Najbolji ikad nije uvijek igrao najbolje.

FINALE: Federer (4) - Berdych (3) 3:6, 6:4, 6:3. (n)

Linker
24. rujan 2024 05:32