AFP
ATP CINCINNATI

Federer uskratio naslov Đokoviću: Švicarac osvojio turnir koji Novak ne može!

Prvi tenisač svijeta je u finalu igrao protiv čovjeka koji je ostvario novi veliki uspjeh u Cincinnatiju, sedmi put je igrao finale, i sedmi put je otišao do kraja
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 23. kolovoz 2015. 23:24

Prošla je još jedna godina i Novak Đoković je opet ostao u čekaonici. Igrao je peto finale jedinog super turnira kojeg još nikad nije osvojio i morat će čekati najmanje još godinu dana da bi došao do pobjede i kompletirao listu svih naslova na Masters 1000 turnirima.

Prvi tenisač svijeta je u finalu igrao protiv čovjeka koji je ostvario novi veliki uspjeh u Cincinnatiju, sedmi put je igrao finale, i sedmi put je otišao do kraja. Nije ga mogao zaustaviti ni najbolji tenisač svijeta iako se opasno trudio, ali u niti jednom trenutku nije djelovao poput tenisača koji je htio napokon dohvatiti zvijezde na ovom velikom turniru.

Roger Federer je u prvom i drugom setu izgubio po pet poena na početkom udarcu, na cijelom turniru niti jednom nije izgubio servis, a u finalu mu Đoković nije imao niti jednu break priliku. Jednostavno, ovo je turnir na kojem Švicarac igra svake godine birljantno, ponovio je to i ove godine. Sedmi put finalist i sedmi put pobjednik.

Uzeo je kraći predah uoči Cincinnatija i to se pokazalo kao dobrim potezom. Ne samo da je opet bio pobjednik u Ohiju, već se vratio na drugo mjesto svjetske rangliste, opet je promijenio mjesta s Andyem Murrayom kojeg je nadigrao u polufinalu, što će mu donijeti poziciju durog nositelja na US Openu. Prvi set je otišao do tie-breaka, i tu Srbin nije imao pravu priliku jer je četiri puta izgubio poen kad je servirao, a Federer je tie-break osvojo sa 7:1.

Drugi set je prilično rano otišao na stranu Švicarca. Poveo je sa 3:0 i 4:1, zamalo je došao i do 5:1, ali Đoković je spasio dvije break lopte. No, tu više nije bilo pomoći Srbinu, Švicarac je naprosto igrao daleko bolje i stigao do 86. naslova u karijeri i petog ove godine, čime je poravnao prošlogodišnji rezultat.

Muški, finale: Federer (2) - Đoković (1) 7:6, (1), 6:3.

Linker
23. rujan 2024 06:30