RICHARD A. BROOKS Afp
BIO BI TO PUN POGODAK

Federer već u novoj ulozi? Švicarskom maestru stigla zanimljiva ponuda, evo i koliko bi mogao zarađivati

Oprostio se od profesionalnog tenisa u rujnu prošle godine, no sada bi se mogao vratiti u drugoj ulozi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. veljača 2023. 08:40

Roger Federer bi se mogao pojaviti kao dio BBC-jevog tima koji će "pokrivati" događanja na Wimbledonu. Federer je najuspješniji igrač turnira s osam naslova i možda se sprema za drugačiju ulogu od one na koju je navikao u All-England Clubu u posljednja dva desetljeća. Nakon što se emotivno oprostio od tenisa na Laver Cupu prošlog rujna, švicarski maestro možda će imati priliku podijeliti svoje stručno tenisko znanje s televizijskim gledateljima tijekom dva srpanjska tjedna.

Britanski Telegraph je otkrio da su pregovori u poodmakloj fazi u vezi sa Švicarčevim zapošljavanjem dok BBC želi obnoviti svoju produkciju događaja. Posljednja izvješća govore da bi švicarska legenda svoje radno vrijeme mogla podijeliti na BBC-ju i ESPN-u.

Njegov kolega teniska ikona John McEnroe slijedi ovaj model i prema BBC-a, McEnroe zarađuje oko 185 tisuća funti, stoga je vjerojatno da bi Federer bio u istoj kategoriji, ako ne i višoj. Federer je nagovijestio svoju moguću dostupnost u rujnu, uoči svog uplakanog umirovljenja.

"Mogao bih zamisliti komentirati čudan meč. Ponekad utakmice gledate zbog komentara, a manje zbog same utakmice.” rekao je novinarima. Nakon umirovljenja Federer je proveo dio vremena uživajući u svojim hobijima umjetnosti i mode.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Dokumentarni film objavljen prošli mjesec pod nazivom "Portret šampiona" prikazao je jedinstvenu i neobičnu umjetničku suradnju između Federera i hvaljenog švicarskog umjetnika i kipara Uga Rondinonea. Kako bi snimio svoju 3D figuru za skulpturu, morao je izdržati sate unutar kalupa za cijelo tijelo, viseći s remenja. Teniska legenda čak je cijelo lice namazala silikonom.

“Osjećam se tako sretnim što sam imao ovu priliku raditi i s Ugom Rondinoneom i s "Credit Suisse" jer je svijet umjetnosti nešto čemu sam se dugo divio, ovo novo iskustvo dalo mi je priliku da me izgura iz moje zone komfora i otvorilo mi je oči da naučim zamršene procese stvaranja umjetnosti,” rekao je Federer o tom iskustvu.

Linker
25. travanj 2024 18:35