AP
ATP H'BOSCH

Ferrerova 15. titula karijere

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2012. 16:19

Španjolac David Ferrer pobijedio je Nijemca Phillipa Petzschnera 6-3, 6-4 nakon 69 minuta igre u finalu ATP turnira u nizozemskom Hertogenboschu.

S jednog kraja ždrijeba stigao je do finala prvi nositelj i šesti senisač svijeta David Ferrer, a s drugog tek 145. tenisač na ATP ljestvici Philipp Petzschner, koji je igrao kvalifikacije na ovom turniru.

U njihovom prvom međusobnom ogledu Nijemac nije imao šansi. Ferrer je u prvom setu napravio dva breaka, pa si je mogao priuštiti luksuz da ne iskoristi prvi servis za set, ali u drugom pokušaju je bio siguran. Još jedan break u drugom setu bio je 30-godišnjem Španjolcu dovoljan, jer je Petzscher u toj dionici osvojio samo tri poena na Ferrerov servis.

Tako je Ferrer u 30. finalu karijere stigao do 15. naslova. Osam ih je osvojio na zemlji, pet na tvrdoj podlozi, a ovo mu je drugi na travi, što je dovoljan pokazatelj koliko je raznovrstan igrač. U Hertogenboschu je osvojio i prvijenac na travi prije četiri godine.

Petzschneru je ovo bio treći finale karijere, a drugi na travi. Osvojio je dvoranski turnir u Beču 2008. godine na tvrdoj podlozi, dok je lani izgubio finale Hallea.

ATP Hertogenbosch, finale:

Ferrer (1) – Petzschner 6-3, 6-4

Linker
21. svibanj 2024 00:03