Belinda Bencic
 VINCENZO PINTO Afp
DRAMATIČNI FINALE U TOKIJU

FOTO: Najluđe slavlje dana, ni sama nije mogla vjerovati! Belinda bolja od Federera, Hingis...

Roger Federer nije uspio osvojiti pojedinačno zlato za Švicarsku, nije ni Martina Hingis...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 31. srpanj 2021. 16:55

Belinda Bencic je olimpijska pobjednica u tenisu nakon dramatične, dva sata i 28 minuta duge bitke s Marketom Vondroušovom (7-5, 2-6, 6-3).

image
VINCENZO PINTO Afp

Nekad najbolja juniorka svijeta Benčič je tijekom dosadašnje karijere osvojila četiri WTA naslova, dok joj je najbolji rezultat na nekom "grand slam" turniru bilo polufinale US Opena iz 2019. godine. No, u Tokiju je u proteklih tjedan dana u odličnoj formi o čemu svjedoči i podatak kako će u nedjelju imati priliku osvojiti još jedno zlato jer će s Viktorijom Golubić igrati i u finalu ženskih parova, a s druge strane mreže ponovno će joj biti suparnice iz Češke, prve nositeljice turnira Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova.

image
TIZIANA FABI Afp

U slučaju pobjede švicarskog para, Benčič će ponoviti uspjeh Amerikanke Serene Williams koja je u Londonu 2012. osvojila zlato i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

image
TIZIANA FABI Afp

Vondroušova je, pak, dosada osvojila tek jedan WTA tnriru, u Bielu 2017. godine, no prije dvije godine je bila finalistica Roland Garrosa.

image
TIZIANA FABI Afp

Ranije u subotu je najbolja ukrajinska tenisačica Elina Svitolina preokretom došla do pobjede 1-6, 7-6 (5), 6-4 nad Kazahstankom Jelenom Ribakinom i tako osvojila brončanu medalju.

image
TIZIANA FABI Afp

Roger Federer nije uspio osvojiti pojedinačno zlato za Švicarsku, nije ni Martina Hingis, niti Stan Wawrinka ali Bencic jest. I prije nje Marc Rosset 1992. u Barceloni. Ukupno je ovo peta medalja za Švicarsku u tenisu, danas će biti i šesta, a Bencic ima priliku osvojiti svoje drugo zlato. U paru s Viktorijom Golubic igra protiv Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove. Da će joj biti jednostavno, neće, Čehinje su najbolji svjetski par, a Bencic ima ruke pune žuljeva.

image
VINCENZO PINTO Afp


Vondroušova je iskoristila svoj zaštićeni renking da bi ušla u češki sastav, na kraju je otišla dalje od Petre Kvitove (bronca iz Rija), Karoline Pliškove i Barbore Krejčikove. Češkoj je ovo sedma medalja od samostalnosti, još uvijek čekaju prvo zlato.

image
VINCENZO PINTO Afp


REZULTATI,

FINALE:

Belinda Benčič (Švi/9) - Marketa Vondroušova (Češ) 7-5, 2-6, 6-3

ZA 3. MJESTO:

Elina Svitolina (Ukr/4) - Jelena Ribakina (Kaz/15) 1-6, 7-6 (5), 6-4

Linker
30. travanj 2024 12:39