LUKA GERLANC Cropix
Gem Set Hrvatska

FOTO: Ovakav skup sportskih zvijezda dugo nije viđen u Hrvatskoj! Modrić, Dudu, Balić, Čilić..., pogledajte show

U ovom trenutku nigdje na svijetu na jednom mjestu nema toliko vrhunskih sportaša koliko ih se okupilo u Zadru
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. srpanj 2023. 22:12

Naziv vrhunske "predstave" održane u nedjelju i ponedjeljak u Zadru je "Gem Set Hrvatska", režiser joj je bio Marin Čilić, točnije njegova humanitarna "Zaklada Marin Čilić". "Glumci" su bili brojni bivši i sadašnji najbolji hrvatski sportaši. Ove je godine u zadarskom Sportskom centru Višnjik odigran treći čin nakon što je premijerni održan u Zagrebu, a drugi u Petrinji. Konkretna svrha akcije koja je iz godine u godinu sve masovnija i odaziva joj se sve više sportaša je pomoć djeci u siromašnim sredinama. Ovaj je put cilj bio izgradnja multifunkcionalnog igrališta za djecu osnovne škole Petar Zoranić u Stankovcima.

Domaćinu i osvjedočenom humanitarcu Čiliću pridružile su se najveće zvijezde hrvatskoga sporta, a svi su oni ovim spektaklom, koji je privukao dvije tisuće gledatelja na teniskim terenima u Višnjiku, djeci diljem Hrvatske poručili koliko su redovna tjelovježba i treniranje bitni za njihovo zdravlje.

image

Ivica Zubac

LUKA GERLANC Cropix
image

Luka Modrić

LUKA GERLANC Cropix
image

Luka Modrić, Eduardo da Silva, Matea Jelić i Tin Srbić

LUKA GERLANC Cropix
image
LUKA GERLANC Cropix
image

Dario Šarić

LUKA GERLANC Cropix

- Ova manifestacija sve je masovnija, odazvali su joj se mnoge moje kolege sportaši. Kad smo kretali s akcijom kojoj je cilj pomaganje sredinama u kojima djeca nemaju uvjete za igru i treniranje, nisam ni sanjao da će postati ovako velika i posjećena. Vjerujem da će mnoga od djece koja će sada imati bolje uvjete jednog dana i sami postati vrhunski sportaši, rekao je Čilić kojem se u najavi kasnijeg teniskog turnira parova pridružio i Ivan Ljubičić koji je zbog "Gem Set Hrvatske" došao iz Londona (Wimbledona).

Uz Čilića i kolege mu tenisače Matu Pavića i Bornu Goju, "glumačka postava" priredbe bila je zaista impozantna te u ovom trenutku nigdje na svijetu na jednom mjestu nema toliko vrhunskih sportaša koliko ih se u dva dana okupilo u Zadru.

Tenisačima su se pridružili ponajbolji napadač u povijesti nogometne reprezentacije Eduardo da Silva, srebrni vatreni Šime Vrsaljko, umirovljeni reprezentativni vratar Danijel Subašić, veslači braća Valent i Martin Sinković, košarkaši Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić i Zoran Planinić, zatim zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić i kolegica mu Zrinka Ljutić, stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek i Luka Stepančić te Ivano Balić.

image
LUKA GERLANC Cropix
image

Dario Šarić

LUKA GERLANC Cropix
image

Luka Modrić

LUKA GERLANC Cropix
image

Danijel Subašić

LUKA GERLANC Cropix
image

Matea Jelić

LUKA GERLANC Cropix

Došli su Zadar i pokazali svoje veliko srce prekidajući zaslužene godišnje odmore i hrvatski karataš Anđelo Kvesić, nogometna vratarka Doris Bačić, samostreličarka Valentina Pereglin, gimnastičar Tin Srbić, atletičar Stipe Žunić i najeksponiraniji među svima njima "domaći dečko" Luka Modrić.

Gledatelji su, naravno, uživali u vrhunskom spektaklu u kojem rezultat, naravno nije bio važan, turnir je odigran u (mješovitim) parovima, a neki od humanitaraca pokazali su zavidnu tenisku vještinu, dok su opet mnogi od njih priznali i demonstrirali da prvi put drže teniski reket u rukama.

image

Ivica Zubac

LUKA GERLANC Cropix
image

Doris Bačić, Luka Modrić i Matea Jelić

LUKA GERLANC Cropix
image
LUKA GERLANC Cropix

- Došao sam s obitelji na odmor iz Brazila, svi smo tu i rado sam se odazvao. Prvi put sam sada igrao tenis, a neki sam dan čak angažirao trenera da mi pokaže osnove. Kao i svi drugi koji su došli, sretan sam što ovime mogu pomoći djeci. Dodat ću da sam se zagrijao za tenis i da ću ga početi malo više igrati, rekao je Eduardo da Silva.

"Rukometni Mozart" Ivano Balić rekao je da ga bole leđa i da je samo izbornik jedne od ekipa, a da će se sljedećom prilikom na Čilićevoj fešti okušati i u igri s malom žutom lopticom, puno manjom od one s kojom je bio pravi virtuoz. Tko je na kraju pobijedio?!

Nećemo vam niti reći - pobijedili su svi oni koji su došli u Zadar i sretnima učinili klince u Stankovcima, ali i sve one koji su ih opsjedali u dva zadarska dana. Bravo za Čilića, bravo za naše sportaše. Kad već isto to ne možemo reći i za one koji bi svoj djeci u Hrvatskoj morali osigurati ono što im Čilić i kolege daruju od srca. No, to je već neka druga, puno tužnija priča i nije joj ovdje mjesto...

image
LUKA GERLANC Cropix
image

Ivica Zubac

LUKA GERLANC Cropix
image
LUKA GERLANC Cropix

Linker
27. travanj 2024 11:34