Damir Krajac/CROPIX
GEM SET HRVATSKA

Foto: ‘Ovo je nešto predivno!‘ Modrić, Čilić, Mandžo i ostala hrvatska sportska elita oduševili okupljene

Humanitarni turnir u organizaciji Zaklade Marina Čilića održan je u potresom nastradaloj Petrinji
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 13. srpanj 2021. 20:00

Marin Čilić ponovno je režirao prekrasnu humanitarnu priču čije je mjesto radnje utorak bila Petrinja, grad koji je krajem prošle godine svima ušao u srce. Grad koji je nakon razornog potresa prije nešto više od šest mjeseci i dalje ranjen, vidi se to gotovo na svakom uglu, i grad čijim stanovnicima nije nimalo lako u situaciji kad se obnova vrlo sporo kotrlja. Upravo zato su im je Marin uz pomoć Zaklade koja nosi njegovo ime odlučio barem nakratko vratiti osmijeh na lice.

Još ranije je uredio igralište Osnovne škole Dragutin Tadijanović, a u utorak je tamo doveo hrvatsku sportsku elitu koja je oduševila Petrinjce, posebno, dakako, one najmlađe koji su širom otvorenih očiju “snimali” Luku Modrića, Marija Mandžukića, Matea Kovačića, Ivana Perišića, Luku Cindrića, Donnu Vekić, Bornu Ćorića, naravno i svoga domaćina Čilića i sve ostale.

image
Damir Krajac/CROPIX

Uvijek se mora hrabro

Drugo izdanje humanitarnog teniskog turnira Gem, set, Hrvatska okupilo je, dakle, prvu ligu hrvatskog sporta, a sve s ciljem izgradnje istog ovakvog multifunkcionalnog igrališta u obližnjoj Hrvatskoj Kostajnici koja je također stradala u prosinačkom potresu. Rezultat je, naravno, bio u drugom planu iako, ako ste barem i na sekundu bacili pogled na mečeve koji su se igrali, mogli ste se uvjeriti da svi parovi itekako grizu. Svjedočio je tome i Kovačićev “krik” i čvrsto stisnuta šaka nakon što je s Donnom došao do pobjedničkog poena protiv teniskog trenera Vilima Viška i odbojkaša Timofeja Žukovskog. A priznao nam je to, uostalom, i Ivan Dodig još uoči početka turnira.

- Igram sa svojim imenjakom Perišićem i idemo osvojiti turnir! Hrabra je to najava, ali uvijek se mora igrati hrabro i na pobjedu - jasan je bio ovogodišnji osvajač Australian Opena u konkurenciji parova.

image
Damir Krajac/CROPIX

Ćorić opet u akciji

Osvajači Wimbledona Nikola Mektić i Mate Pavić bili su najavljeni, ali na kraju nisu uspjeli doći u Petrinju što i nije teško shvatiti jer zadržali su se na svetoj travi All England Cluba do samoga kraja i tek tijekom ponedjeljka stigli u Hrvatsku. No, zato smo imali priliku u akciji vidjeti Bornu Ćorića koji je prije nešto manje od dva mjeseca operirao rame i polako.

- Velika mi je čast biti ovdje, jako sam se razveselio kad me Marin pozvao prije nekoliko tjedana. Ovo je super događaj, dobra zabava, nadam da ćemo Nikolina Božičević i ja dobiti i poneki meč. Prije dvije godine nisam mogao biti na Šalati, igrao sam neki turnir, i zato sam sada baš sretan što ću igrati s drugim sportašima, nikad tako nešto nisam iskusio.

image
Damir Krajac/CROPIX

Otkrio nam je Borna i da su nogometaši vrlo ozbiljno shvatili turnir.

- Čuo sam da Perišić igra odlično i da se Mandžukić mjesec dana pripremao za ovo!

Da, to se i vidjelo na terenu, Mandžo i mladi tenisač Patrik Jurina, branitelji naslova sa Šalate, furiozno su krenuli u turnir, a naš srebrni nogometaš iz Rusije potezao je forhende i bekhende neočekivanom lakoćom. Treninzi s Čilićem očito su se isplatili...

image
Damir Krajac/CROPIX

Vidjeli smo, dakle, kako se nogometaši snalaze s reketom, a u kakvim su odnosima tenisači s nogometnom loptom.

- Za Marina i druge ne mogu reći... Ma, zapravo, mogu. Gledao sam Marina jednom i nije ništa posebno. Ja sam stvarno jako loš, a on je loš, tako bih rekao, ha-ha - iskren je bio Ćorić.

image
Damir Krajac/CROPIX

Prelijepa priča

A dok su se na terenu vodile žestoke sportske borbe, na parkiralištu ispred igrališta i u obližnjem Tennis Villageu vodile su se bitke za autograme i fotografije. Čim su Luka Modrić i Mateo Kovačić izašli iz automobila, opkolila ih je gomila klinaca, ali i onih starijih, koji su jedva dočekali vidjeti izbliza svoje miljenike. Visoko podignuti dres Real Madrida s Modrićevim potpisom bio je znak pobjede, znak da se isplatilo doći. A nekoliko desetaka metara dalje stvorila se “gusjenica” od klinaca koji su strpljivo čekali u redu za Perišićev autogram. Jasno je da dečki nisu nikoga odbili, takvo što nije dolazilo u obzir.

image
Damir Krajac/CROPIX

Sve u svemu, bilo je prekrasno u utorak biti u Petrinji uz toliko sportskih velikana, osvajače Zlatne lopte, Lige prvaka, Grand Slam turnira, a posebno kada priča ima i tako lijepu pozadinu.

- Nemam riječi kojima bih dovoljno zahvalio svim sportašima koji su došli, kao i onima koji su htjeli doći, ali su zbog svojih obveza bili spriječeni. Ovo je sjajan događaj, prilika da klinci vide sve te velike sportaše u nekom drugom sportu - rekao je prvi čovjek projekta Marin Čilić, a njegov kum Dodig je efektno zaključio:

- Ovo je nešto predivno, lijepa priča, a posebno mi je drago da se događa ovdje u Petrinji gdje su ljudi bili jako pogođeni i ovo im je sigurno jedna od težih godina u životima. Nadam se da možemo vratiti osmijeh na lice ljudima iz Petrinje i okolice, a posebno djeci.

image
Damir Krajac/CROPIX

image
Damir Krajac/CROPIX

image
Damir Krajac/CROPIX

image
Damir Krajac/CROPIX

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Linker
27. travanj 2024 14:01