Cropix
DEČKO SA SAVICE

Francuzi imaju velike prognoze za našeg dragulja: 'On će definitivno obilježiti 2016. godinu!'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. siječanj 2016. 20:42

Ako ga pitate što očekuje od ove godine, Borna Ćorić vrlo je konkretan: osvajanje prvog ATP turnira, ulazak u Top 30, zapažen rezultat na Grand Slam turniru... Ambicije najboljeg tinejdžera na Touru uočila je i Francuska televizija (France TV), uvrstivši Ćorića među mlade sportaše koji će obilježiti 2016.

Dečko sa Savice našao se u zanimljivom društvu s još devet sportaša, među kojima su Bayernov nogometaš Kingsley Coman, francuski preponaš Wilhem Belocian, slovačka skijašica Petra Vlhová, kao i još jedna tenisačica, Švicarka Belinda Benčić. France TV podsjeća da je naš tenisač u prošloj sezoni skočio sa 95. na 44. mjesto.

"Njegov je napredak bio fantastičan, iako nije uspio osvojiti prvi turnir. No, uz takvo samopouzdanje i veliko iskustvo koje je stekao u svojoj prvoj punoj sezoni na Touru, Borna će u 2016. 'udarati snažno'. Kolege novinari, pripremite svoje bilježnice jer od njega stižu novi šokovi", piše portal France TV-a.

Pod "šokovi" podrazumijevaju i Ćorićeve hrabre izjave, poput one koju je početkom 2015. ponudio novinarki Times of India, a ona ga je, kako je sâm rekao, malo pogrešno shvatila.

"Kada igram najbolji tenis, onda sam poput Novaka Đokovića. Kada gubim, onda sam više sličan Andyju Murrayju", citirao je Times Bornu.

Veliku sezonu od Ćorića očekuju i ostali naši igrači. Ivan Dodig predvidio mu je da će osvojiti "ne jedan, nego više turnira", a Marin Čilić podvukao da mu je napredak zajamčen. Njegov trener Miles Maclagan rekao nam je da Bornu vidi u Top 10, a o potencijalu svojeg pulena ovih je dana razgovarao i s novinarom lista The Hindu iz Chennaija.

"Borna je ambiciozan, naporno radi i pokazao je da može pobjeđivati veličine kao što su Nadal i Murray. Sljedeći je izazov da mu takve pobjede postanu konstanta. Mora usavršiti udarce koji će mu pomoći da preživi na najvišoj razini. Igrači poput Đokovića i Federera imaju odličan servis, u tome je ključ", istaknuo je Maclagan.

Ćorić je u Chennaiju saznao ime svojeg prvog suparnika u 2016. To će biti Španjolac Marcel Granollers (ATP 84.), kojega je prošle godine pobijedio u prvom kolu Umaga.

Linker
23. rujan 2024 15:28