Đoković od Lacoste godišnje zarađuje 10 milijuna dolara

 WANG ZESHUN Imaginechina Via Afp
NAJAVILI SU RAZGOVORE

Gomilaju se problemi: Ostaje li Đoković bez sponzora koji mu donosi deset milijuna dolara godišnje?

‘Čim je prije moguće stupit ćemo u kontakt s Đokovićem‘, objavili su iz čuvenog modnog brenda
Piše: SNObjavljeno: 17. siječanj 2022. 16:03

Gomilaju se problemi za Novaka Đokovića. Nakon što su mu australske vlasti definitivno otkazale vizu te je morao napustiti Australiju te ostao bez šanse za novim naslovom na Australian Openu, iz sata u sat stižu nepovoljne vijesti za njega.

Tako je postalo jasno da bez primljenog cjepiva protiv koronavirusa srpski tenisač neće moći igrati na Roland Garrosu, a slična situacija trenutno vrijedi i za Wimbledon te US Open pa bi Đoković, kako sada stvari stoje, mogao ostati bez nastupa na bilo kojem Grand Slam turniru sezone. No, to nije sve. Izgleda kako bi aktualni najbolji tenisač na svijetu mogao ostati i bez sponzora.

Prema podacima Forbesa, Đoković godišnje od sponzora zarađuje 30 milijuna dolara, a četiri najveća su Peugeot, Hublot, Asics i Lacoste. Upravo je ovaj posljednji, francuska tvrtka Lacoste, danas najavila kako će nakon događaja u Australiji obaviti razgovor s Đokovićem.

"Australske vlasti su poništile vizu Novaku Đokoviću, a kao rezultat toga on ne može nastupiti na Australian Openu. Čim je prije moguće stupit ćemo u kontakt s Đokovićem da razmotrimo sve događaje koji su pratili njegov boravak u Australiji", stoji u priopćenju koje je objavio Lacoste.

Đoković i Lacoste odavno surađuju, a prošle su godine produžili ugovor do 2025. godine. Prema pisanju svjetskih medija od francuske tvrtke Đoković godišnje zarađuje 10 milijuna dolara.

Linker
20. travanj 2024 03:40