DUSKO MARUSIC/CROPIX Cropix
POGLED PREMA BUDUĆNOSTI

Goran Ivanišević: Kad Đoković ode, dva igrača će vladati tenisom. Pet-šest koraka su ispred svih

‘Ne možemo uspoređivati nikoga s trojcem Roger Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 11:53

Goran Ivanišević dao je intervju za bosanskohercegovački portal Klix u kojem se osvrnuo na suradnju s Novakom Đokovićem kojem je donedavno bio trener.

- Čuo sam se s Novakom za zlato na Olimpijskim igrama i kad je operirao koljeno. Meni je toliko drago zbog toga što znam koliko mu znači, znam koliko je htio to osvojiti i način na kraju je igrao to finale. Koliko je on pozitivno lud, može igrati u Los Angelesu za četiri godine, ne bih se ja ništa čudio. Igrao je protiv momka 16 godina mlađeg od njega, koji je brži i koji jače udara, a u tom finalu sve se okrene, nit‘ je bio brži od njega, nit‘ je jače udarao. U jednom trenutku je Novak izgledao mlađe od Alcaraza, zbilja k‘o da sam ga ja osvojio i svaka mu čast – rekao je legendarni hrvatski tenisač.

Zanimljiva je bila njegova suradnja s Đokovićem.

- Novak je najveći tenisač u povijesti i jedan od najvećih sportaša u povijesti sporta. Od njega se puno može naučiti, prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari. Nećemo o njima, ali sve se na kraju vrati u životu.

image
PAUL CROCK Afp

Odao je Ivanišević priznanje mladim teniskim snagama, ali je istaknuo kako veliku trojku nitko neće moći nadmašiti.

- Alcaraz nije dobar nego je fenomenalan, ne samo da je dobar tenisač nego je dobro stvorenje, pristojan zaista. Ne samo on, nego i Sinner. To su dobri momci, ponizni, koji vole ovaj sport. Uvijek su nasmijani i trebat će tenisu ovakva dva igrača, Novak će tu još biti i pitat će se za neke stvari, ali kad on ode, ova dvojica su jedno pet-šest koraka ispred svih i vladat će tenisom. Ipak, ne možemo uspoređivati nikoga s trojcem Roger Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković, pa ni njih dvojicu. To je glupo. Ova trojica su posebna. Takvih k‘o ova trojka neće nikada više biti.

US Open će Ivanišević pratiti s odmora, a navijat će za Đokovića kojeg vidi u finalu.

- Novak je željan, hoće oboriti još rekorda, i meni je favorit. Tko će biti s njim u finalu, Sinner ili Alcaraz, to ćemo vidjeti – zaključio je Goran Ivanišević.

Linker
05. rujan 2024 11:07