JEFF PACHOUD Afp
NOVAK ĐOKOVIĆ IZ TOKIJA

‘Griješio sam ranije i to mi se obilo o glavu. Debata? Razočarat će vas ono što ću reći...‘

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković priključio se jučer srpskoj olimpijskoj ekspediciji u Tokiju
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2021. 15:16

Dan kasnije održao je prvu press konferenciju uoči nastupa na Igrama. Govorio je između ostaloga i o rekordima, te vječitoj debati, tko je najbolji svih vremena, on, Roger Federer ili Rafael Nadal.

Đoković ima šanse za osvajanje Zlatnog Grand Slama i kalendarskog Grand Slama. Dakle može osvojiti sve Grand Slamove u godini, a može ih osvojiti kao i zlatnu olimpijsku medalju. Dakako, za to mu nedostaje zlato iz Tokija kao i naslov na US Openu. Dosad je tako nešto za rukom pošlo samo velikoj Steffi Graf 1988. godine.

"Nisam u kontaktu sa Steffi, ali ako me spojite, rado ću ju pitati za savjet. Radio sam s njenim suprugom Andreom Agassijem, a imam izuzetno poštovanje za nju i sve što je napravila u ovom sportu. Kada sam razmišljao o njenom podvigu, nisam mislio da postoji minimalna šansa kako bi to netko mogao ponoviti. Sada je to realnije i to je molj cilj i san", rekao je Đoković.

image
JEFF PACHOUD Afp

"Dug je put do povijesti, ali u dobroj sam poziciji. Možda vam je dosadno da idem polako, oprezno, ali koncentriran sam samo na sljedeći izazov i to je pristup koji moram imati. U prošlosti to vjerojatno nisam potpuno primjenjivao i to mi se obilo o glavu. Ali ajmo pričati o povijesti ako ovdje sve prođe dobro i pobijedim", dodao je srpski tenisač.

Posve je jasno da je Đoković izraziti favorit za osvajanje zlatne medalje, posebice u svjetlu izostanaka Rafaela Nadala i Rogera Federera.

"Znam da od mene svi očekuju da osvojim zlato. To bih volio i ja, to nije tajna. S godinama sam se naučio nositi s pritiskom i upotrijebit ću taj recept. Bio sam nervozan na Igrama u Tokiju i Riju, drugačija je vrsta pritiska kad igraš za svoju zemlju u odnosu na ostale turnire. Izostanak Rafe i Rogera? Čudno će biti ovdje igrati bez njih", rekao je Đoković.

Upitan za vječitu debatu tko je najbolji svih vremena Đoković je rekao:

"Razočarat će vas što ću reći i neću odgovoriti direktno, neću sudjelovati u debati. Neću se uspoređivati ni sa kime. Neću trošiti vrijeme i energiju."

Linker
19. travanj 2024 01:06